У Тернополі знімають художній фільм про мафію “Лунагон” (відео)

Поділитися


Зйомки фільму у Тернополі проводять «дивні» люди. Унікальність їхнього проекту полягає в тому, що мивони хочуть створити кіно-проект, відкритий для всіх і спільними зусиллями, разом знімати і заробляти, тоді як сьогодні кіноіндустрія в Україні і світі переслідує в основному лише особисті і комерційні цілі. Від прибутку їхніх майбутніх повнометражних художніх фільмів, хочуть фінансувати різні молодіжні проекти, задіяти якомога більше молоді нашої країни. Головною метою кіно-проекту є відродження духовних і культурних цінностей серед нашого суспільства, зокрема серед молоді, на противагу згубному впливу від правлячої сьогодні кіноіндустрії, де наголос ставиться тільки на вбивства, секс, наркотики. Перший фільм, який ми хочуть зняти за сценарієм Жаховского Віталія під назвою «Лунагон», відноситься до різної вікової категорії. Фільм моральний, повчальний, захоплюючий.
Інтернет-газеті «Про все» вдалось дізнатися детальніше про фільм, який знімають у Тернополі.

Це історія про одну молодий і закоханій парі, де на шляху до їх спільному щастю з’являється безліч дивних і небезпечних для життя подій, уникнути яких їм не вдається …

Синопсис до сценарію:
… Вадим-головний герой цієї історії. Він звичайний молодий хлопець, який працює вдень і вночі на Фабриці, а також вечорами веде платні курси, викладаючи в Університеті теологію. Ще він займається боксом, пише сценарій до фільму і намагається вести порядний спосіб життя. Він сирота. Має врівноважений і спокійний характер. Останнім часом, його не на жарт турбує його дивна хвороба, подібна лунатизму. Часто ночами, Вадим в стані сну, гуляє містом, і при цьому потрапляє в різні ситуації, де не може себе контролювати. І в тих нічних ситуаціях проявляється його дивні якості характеру – холоднокровність і вміння відмінно володіти мистецтвом бою. Одночасно, в житті Вадима з’являється дівчина Ірина, з якою він познайомився, і вони починають разом дружити. Мама Ірини християнка, віруюча в Бога. Батько Іри процвітаючий бізнесмен, який забороняє Вадиму зустрічатися з Ірою, через його бідове матеріальне становища.
У Ірини є також сестра Софія, яка дружить разом з ними, з Вадимом і Ірою. У цьому місті, де всі ці персонажі проживають, існують три кримінальних авторитети, які контролюють весь злочинний світ містечка. Двоє з них, на ім’я Рудий і Тарік, задумали привласнити металургійний завод у його нинішнього власника. Натомість, вони вирішили запропонувати йому один мільйон доларів і збереження життя всієї його родини. Але задумане ними підступність так і не відбулося. Тому що в той самий момент, коли вони викрали цього власника заводу, у них у самих хтось з під носа викрав джип, у якому знаходилися їхні гроші, рівно один мільйон доларів і документи на право власності заводом. При цьому і сам бізнесмен, власник заводу, зумів втекти.
Того ж ранку Вадим, як зазвичай, прокинувся в своїй черговій будці, на фабриці, де він працює сторожем в нічну зміну. Вставши з розкладачки, він несподівано побачив на столі ключі з брелком від машини, а у дворі, біля його чергової будки, стояв той самий джип, у якому знаходилися гроші бандитів і документи на право власності на завод …. У зникненні джипа з грошима, місцеві авторитети стали підозрювати один одного, і цей інцидент послужив поштовхом до розв’язування війни між бандами в місті, і до переділу влади в злочинному світі. У цій війні переміг авторитет Рудий …. Вадим же сховав свою знахідку, і продовжував жити так, як ніби нічого й не сталося. Він просто не знав, що йому з цим робити, і як вчинити так, щоб залишитися невинним і живим. Раптом, одні злочинці, що промишляли торгівлею людьми в країні, посеред білого дня викрадають Софію, рідну сестру його дівчини Ірини, і відвозять її закордон, в Німеччину … У Вадима був друг з дитинства Михайло, який також був його двоюрідним братом. Міша часто приходить Вадиму на допомогу, в його неприємності, зі своїм другом Артемом, який працює в Службі Безпеки країни. Вони разом, Міша і Артем, займаються тим, що нападають на різних зловмисників, за наводкою, і відбирають награбоване ними, будь-то викрадені гроші або наркотики. Незабаром, Вадим і Іра, разом зі своїми друзями, з Михайлом, Артемом і Сергієм, вирішують поїхати в Німеччину і розшукати там Софію, щоб її звільнити від турецької мафії того міста, куди продали Софію …. А в цей час, люди з банди Рудого , роздобули фотографію з камери спостереження супермаркету, який знаходиться поблизу того місця, де у них раніше викрали джип з грошима та документами. За фотографії можна було впізнати Вадима. За наказом Рудого, за обіцяну винагороду в 50.000 доларів, починають шукати хлопця, який зображений на фотографії … Максим, який з самого початку історії не байдужий до Ірини, дівчині Вадима, намагається всіляко перешкодити їхнім стосункам. Одного разу Максим, разом зі своїм другом Андрієм, б’ють Вадима біля будинку Ірини ….
Через безліч всіх цих подій останнім часом у Вадима погано зі здоров’ям, як фізично, так і на психічному рівні. Він стурбований своєю знахідкою – 1мільйон доларів і з документами в джипі, про яку постійно думає. Він часто не висипається, прояви лунатизму не дають йому спокою вночі, виснажуючи його організм і вводячи його в різні несподівані і небезпечні ситуації … А по місту вже розклеєні його фотографії, і до нього додому постійно приходять якісь люди заради наживи, і бандити. Його постійно переслідують, його шукають, йому часто доводиться битися, втікати і ховатися …. До всього цього, ще й додалося те, що прямо у нього на очах, бандити викрадають його кохану дівчину Ірину … Будучи на межі зриву, після чергової бійки, Вадим потрапляє в кому … І чим же все це закінчиться? Очікуйте на екранах…

У справі розбійника-втікача поставлено «крапку»: зловмиснику доведеться провести за ґратами 8 років

Юрію Луценко про книгу тернополянки Надійки Гербіш “Теплі історії до кави”- “Вищий клас!”