Андріївські вечорниці – медові паляниці

Поділитися

12 грудня 2012 року тернопільська молодь мала можливість погуляти на традиційних Андріївських вечорницях. Захід був організований молодіжними громадськими організаціями Тернополя «Молода Просвіта» та «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Однією з родзинок цього вечора була паляниця дружби з медом, якою частували усіх гостей господарі свята, що відповідало цьогорічній назві свята: «Андріївські вечорниці – медові паляниці».

Саме вечорниці на Андрія вважалися наймасовішими і найпопулярнішими серед молоді. Свято Андрія є одним із найчаруючих, найвеселіших, найзагадковіших, а головне, найбагатших на традиції днів в культурі українського народу. Серед гостей дійства були представники молодіжних громадських організацій, студенти, учні та просто активна молодь міста.

На Андріївських вечорницях молодь розважалась, співаючи українських пісень, граючи в ігри, брала участь у конкурсах, частувалась традиційними українськими стравами. Ну і, звичайно, які ж Андріївські вечорниці без парубоцьких забавлянь і жартівливих ворожінь.

Головною метою таких заходів, як і колись, є знайомство, спілкування, виховання молоді в дусі українських традицій. Тому окрім членів громадських організацій ми завжди запрошуємо на вечорниці якомога більше молоді, яка ще не стикалася з таким видом дозвілля.

 

Прес-секретар ТМО ВМГО «Молода Просвіта» – Моргун Олена

Для чого сайт «За Збручем» обманює читачів, дезінформуючи про діяльність тернопільських депутатів-опозиціонерів?

Коли починати сплачувати земельний податок?