Для чого сайт «За Збручем» обманює читачів, дезінформуючи про діяльність тернопільських депутатів-опозиціонерів?

Поділитися

Якась маніакальна ненависть в редакції сайту «За Збручем» до тернопільської опозиції. То на початку виборчої кампанії усі кандидати-опозиціонери на їхніх веб-сторінках були непрохідні, то не так кандидатів представили, то закликали опозиціонерів знятися на користь якихось провладних пристосуванців-кандидатів. Ну ще можна якось зрозуміти, коли їм розміщали якусь рекламу, але коли сьогодні опозиційні сили починають робити лише перші кроки у парламенті,  дивує, м’яко кажучи, постійно викривлена інформація «ЗЗ». Чи це незнання? Чи це свідоме перекручення-замовчування? Врешті, це їхня справа, але шкода, що колись цікаве видання перетворилося на пропагандистський рупор влади.
Про особливості першого дня роботи новообраного парламенту «Про все» розповів народний депутат від Тернопільщини, член фракції «Батьківщина» Володимир Бойко. Звичайно, розповів про тернопільських БЮТівців, які взяли участь у  голосуванні за створення тимчасової лічильної комісії

– Проголосували не лише ми двоє, за це рішення. З нашої фракції «за» проголосувало більше 10 чоловік, серед яких і заступник голови партії «Батьківщина», заступник керівника фракції «Батьківщина». Голосували ми за нього тому, що до складу лічильної комісії пропонували наших представників. Їх запропонувала не Партія Регіонів, не комуністи, не будь-хто інший, а сама ж «Батьківщина». Вони будуть відстоювати фракцію у лічильній комісії. До нашого голосування не має претензій жодна людина з опозиції, бо цим голосуванням ми не дозволили, щоб додатково до лічильної комісії були обрані два члени від позафракційних, які підконтрольні владі. Якби ми не проголосували, то вони підтримали другу пропозицію і опозиція мала б фактично формальних представників. Жодних розбіжностей з фракцією у цьому голосуванні не було.

– Тобто ви зірвали план влади?

-Проголосували ті, хто сидів разом, і встиг зорієнтуватись. Ми всі поруч сидимо, три ряди. Підходив Яценюк і підтвердив правильність нашого голосування, бо зірвали план Партії Регіонів додати двох чоловік до лічильної комісії. До речі, у складі лічильної комісії перебували ті кандидати, яких пропонувала та ж «Свобода» і УДАР. Тому так чи так  ті ж кандидатури були б у складі лічильної комісії, але тепер не буде двох зайвих членів від влади. А те, що нас оббріхують деякі сайти, які хочуть зробити новину, обмовивши нас у черговий раз, це їм нічого не дасть. Вже під час виборів стільки неправди розказали про нас, але люди їм не повірили. Це показали результати голосування. Їхні фантомні надії, що ми кудись перейдемо – не справдяться. Ми працюватимемо так, як члени фракції «Батьківщина», за яких не буде соромно тернополянам.

– А як з тушками?

– Тушок з Кіровоградщини, які зрадили «Батьківщину», опозицію і своїх виборців, ми не допустили до сесійної зали, до присяги і тому вони не є депутатами. Вони можуть стати депутатами тоді, коли виконають вимогу Конституції і регламенту. А це тоді, коли складуть присягу у сесійні залі Верховної Ради під час пленарного засідання. Коли ми складали присягу, їх не було у сесійній залі. І які б вони папірці не підписували, присягою це не буде називатися.

– Чому  «Батьківщина» і «Свобода» заблокували трибуну у перший же день роботи?

-Щоб не допускати порушень закону. Картки тушок Табалова батька і сина почали брати участь у голосуванні. А вони не є депутатами, оскільки не присягли. Під час нашого блокування було проведено погоджувальну раду між керівниками фракцій і досягнуто згоди, що ніхто не буде голосувати у перший день. У другий день роботи парламенту вступить в силу закон, у якому внесені зміни до регламенту, який підписав Янукович. Буде введено в дію сенсорну кнопку і ніхто з депутатів не зможе голосувати за іншого нардепа.

– Що кажуть досвідчені старожили парламенту про більшість, яку сформувала Партія Регіонів?

– Стабільної більшості вони не мають. Під час блокування трибуни це стало зрозумілим. Під час блокування трибуни на початку вечірнього засідання вони відступили. Депутати від «Батьківщини» переживають ту невеличку кількість регіоналів, які блокували. Значна частина донецьких вважає нижче своєї гідності йти до трибуни, блокувати. Тому фізично опозиція їх переважає. Вони це зрозуміли відразу і розблокували президію.

Розмовляв Андрій Стрілець

А ви бачили креативну рекламу кондитерської фабрики ТерА із Сергієм Притулою?

Андріївські вечорниці – медові паляниці