Бізнесу і громадськості Тернопільщини не байдужі проблеми оподаткування

Поділитися

Про це свідчить кількість пропозицій, які надійшли до ДПС у Тернопільській області в рамках формування Програми лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки.

«Платники області висловили своє бачення податкової політики нового формату у майже 200 надісланих пропозиціях та побажаннях, – зазначив голова ДПС у Тернопільській області Олександр Вітрук. – Найбільш активно долучилися до формування програми лібералізації громадські організації краю, які входять до складу Громадської ради при ДПС у Тернопільській області, а також науковці, експерти. Тож дякую усім, хто взяв участь у вдосконаленні податкового законодавства».

Більшість пропозицій є актуальними, слушними і такими, що допоможуть удосконалити податкове законодавство. Окремі пропозиції торкнулися проведення перевірок, зокрема з метою прискорення процедури припинення підприємницької діяльності пропонується встановити для здійснення документальної позапланової перевірки двомісячний строк з моменту надходження заяви платника або повідомлення від держреєстратора. Також запропоновано прописати у Податковому кодексі норму щодо ведення на підприємствах, установах і організаціях усіх форм власності (а також їх структурних підрозділах) журналів відвідування підприємств представниками контролюючих органів з обов’язковим зазначенням у цих журналах строків та мети відвідування, посади і прізвища представника, який обов’язково ставить свій підпис у цьому журналі. Відмова представника контролюючого органу від підпису в журналі є підставою для недопущення його до проведення перевірки.

Бізнес Тернопільщини також запропонував сплату податку на доходи фізичних осіб здійснювати за територіальним принципом. І цей момент є дуже важливим, адже податок на доходи фізичних осіб є головним джерелом наповнення місцевих скарбниць, кошти з яких спрямовуються безпосередньо на розвиток області та забезпечення добробуту жителів Тернопільщини.

Варто нагадати, що Програму лібералізації державної податкової політики до 2014 року ДПСУ розробляє, виконуючи доручення Президента України. Основне завдання Програми полягає у створенні комфортних і зручних умов для бізнесу, зокрема, в адмініструванні податків. При цьому передбачається збільшення податкових надходжень за рахунок детінізації економіки.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

Мер Одеси і мер Тернополя – два чоботи пара

23 грудня – першість міста Тернополя з кікбоксингу