Через доньку-розпусницю батько сяде до в’язниці

Поділитися
Неправдиві повідомлення та свідчення стали підставою для кримінального провадження

На Тернопільщині, маючи намір трохи приструнити непутящу доньку, батько вирішив налякати її міліцією. Необдуманий вчинок призвів до того, що чоловікові самому доведеться нести відповідальність.
До співробітників Тернопільського райвідділу внутрішніх справ із заявою звернувся житель села Смиківці. Чоловік нарікав, що його донька спільно з колишнім благовірним викрали з житлового будинку заявника понад дві тисячі гривень, золоті прикраси, мобільний телефон та п’ять пляшок горілки.
Міліціонери завели кримінальне провадження щодо підозрюваних. Але під час досудового слідства з’ясувалося, що протиправні вчинки скоїли не підозрювані, а сам потерпілий, адже, насправді, крадіжки не було, а неправдиве повідомлення про злочин та лжесвідчення 54-річний чоловік дав з єдиною метою – налякати доньку відповідальністю.
Що ж спонукало батька до такого вчинку? Безвихідь. Уже понад шість років ні тато, ні мати не мають впливу на свою доньку. Розпуста, вживання алкоголю – єдині заняття, якими живе 37-річна молодиця. Не кажучи вже про те, що жінку позбавили опіки над двома неповнолітніми дітьми. Дідусь з бабусею взяли на себе обов’язки з виховання онуків, але до останнього не покидали надії, що їхня донька – мати дітей, схаменеться, візьметься за розум. Та де там. Жінка й далі провадила розгульне життя із запоями. Останнім часом знову зійшлася з колишнім. І згубна круговерть засмоктувала щоразу міцніше.
Терпець батька увірвався. Одного дня він не знайшов іншого виходу, як набрати 102. В цей час чоловік не думав про наслідки. Злість, яка керувала ним, штовхнула до непоправного. Навіть свідчення неправдиві дав, та коли відбулася очна ставка з «підозрюваною», зізнався, що все вигадав, лиш би напоумити непутящу доньку.
Проти підозрюваного заведене кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу – 383 (ч.1) та 384(ч.1) – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання.

Пристрасть гастролера-шахрая – мобільні телефони

І потім не кажіть, що ви не знали