Як грабують Збараж (частина 2)

Поділитися

Наводимо ще одну схему крадіжки комунального майна у громади м.Збаража , головою міста, а саме двохповерхову будівлю у центрі міста по Майдану Франка, 32

27 жовтня 2010 року Михайло Бочаров, який саме збирався стати вдруге міським головою (вибори відбулися 31 жовтня 2010 року), і перебував у передвиборчій відпустці уклав договір купівлі-продажу від імені міської ради із підприємцем Титаренко Т.В. на нежитлове приміщення комунальної власності по майдану Франка, 32 у м.Збаражі.

Виникає перше запитання: чи ж мав Михайло Бочаров право на підписання будь-яких документів, за чотири дні до виборів, від імені ради під час передвиборчої відпустки?

Та це лише квіточки. Як виявилось в подальшому підприємець Титаренко Т.В. є наближеною   особою до родини Бочарових,  і на той час працювала продавцем у магазині дружини міського голови. З цього випливає висновок, що пані Титаренко всього лише “підставна особа”, а будівлю Бочаров придбав для себе.

Для продажу комунального майна було замовлено Звіт про його вартість, який дійсний протягом шести місяців. Оцінювач здійснив оцінку 78,2м2 площі  – оцінивши будівлю …..аж у 14 940 грн., а Бочаров М.Г. підписав договір на продаж  приміщення загальною площею 86,6 кв.м. за цією ж сумою. Більше того, рецензування звіту про оцінку майна ніхто не здійснював, та й сам звіт на час продажу приміщення вже втратив свою чинність.

Тут виникають наступні запитання: чому згідно законодавства не була  проведена рецензія звіту про оцінку майна? Чому у договорі купівлі-продажу збільшено площу майна? І чому ж у Збаражі, у самому центрі міста, такі дешеві будинки, хай навіть аварійні?

Та й і це ще не всі запитання стосовно даного продажу.

У договорі купівлі-продажу було вказано, що дозвіл на відчуження цього об’єкту було надано сесією Збаразької міської ради 18 вересня 2009 року рішенням №1105, але як виявилось у згаданому рішенні зазначений об’єкт продажу – відсутній . Ось і ще одне запитання: хто ж і коли дав дозвіл на продаж цього будинку?

В результаті перевірок було встановлено, що дане приміщення було продано по вартості значно меншій від ринкової. Ринкову вартість даної будівлі встановили шляхом проведення незалежної оцінки  ТДВ “Гільдія оцінювачів України” і вона становить 61,85 тис.грн.

На початку нової каденції міський голова хотів наділити підприємця Титаренко, ще й  0,0957 га землі, для обслуговування даної будівлі, хоч нею придбано не весь будинок, а лише частина його. Коли ж депутати відмовились розглядати це питання до вияснення всіх обставин, то стикнулися із образами та погрозами.

Неодноразові звернення депутатів стосовно незаконного відчуження об’єктів комунальної власності   до прокуратури ні до чого не призводили. Хоч прокуратура першою мала б  реагувати на незаконні дії органу місцевого самоврядування і в першу чергу міського голови, але один із прокурорів міста отримав від Бочарова квартиру то ж “криша” йому була забезпечена.

З усього вищевикладеного випливають останні запитання:

Чи ж зможе громада Збаража повернути у свою власність придбаний за безцінь будинок для відчуження його у законний спосіб?

Та чи відповість хтось за незаконні дії перед громадою Збаража?

Далі буде….

Як грабують Збараж! (документ)

У Тернополі пропонують роботу за хліб і воду

У тернопільському художньому музеї відкрилась унікальна виставка (відео)