Як свободівці викинули на вітер 10 тисяч гривень

Поділитися

Сергій Тарашевський протягом кількох тижнів, відколи Олексій Кайда відійшов від керма облради, демонструє дивовижні політичні здібності. Як відомо, політика твориться за домовленостями, і. схоже, перший заступник голови Тернопільської облради Тарашевський взявся створити не можливе. Якщо головному свободівцю не вдавалось місяцями провести сесію облради, то перший заступник навіть домовився з губернатором Хоптяном про особисту участь у сесії.  Свободівцям нічого не залишилось, як зірвати бюджетну сесію. Правда, бездумно. Гроші взяли за відрядження депутати-націоналісти, а картки для голосування навіть не засунули в пульти. І все це на фоні бюджетної сесії, коли вчителям і лікарям мали вділити на зарплати ті копійки. Не дали, бо свободівці не проголосували.

«З свого боку я докладаю максимум зусиль, щоб Тернопільщина мала бюджет. Жодним законом чи нормативним актом не передбачені бюджетні слухання. Однак фракція ВО «Свободи» виявила бажання провести таке зібрання і ми пішли й допомогли з організацією таких зборів. Хоча Тернопільська міська рада, не провівши аналогічних слухань, зуміла успішно прийняти бюджет. Окрім того сьогодні зустрівся з головою ОВК Сергієм Іщенком, щоб з’ясувати,  які причини перешкоджають зібранню комісії. Дізнався декілька цікавих речей. Зокрема, виявляється, що представник ВО «Свобода» не приходить на засідання цієї ж комісії. З одного боку, депутати від «Свободи» закликають на засідання ОВК, а не можуть забезпечити присутності свого члена (???). Дехто з членів комісії вибув, склав повноваження, другі за кордоном. Загалом в комісії склалася дуже непроста ситуація – потрібно щоб всі політичні сили делегували своїх представників і засідання ОВК відбулося результативно. Сьогодні ж звернувся до наших депутатів в парламенті, щоб вони теж посприяли у вирішенні цього питання», – заявив під час засідання Тернопільської експертної групи Сергій Тарашевський.

«Ми чекаємо офіційної відповіді від керівництва ВО «Свободи». Я безпосередньо звернувся до керівництва регіонального рівня партії, всеукраїнського рівня. Представники інших фракцій теж чекають гарантій – люди не мають можливості їздити в «холосту» на зібрання, а це ж витрати,  депутати отримують відрядження, нагрівається сесійний зал, працюють люди, готуються документи… Зірвана сесія обходиться бюджету десь близько 10 тисяч гривень”,- зазначає Сергій Тарашевський.

 

 

Звернення хорової школи “Зоринка”

З Новим роком місто Тернопіль. Перемога за тернополянами!