З Новим роком місто Тернопіль. Перемога за тернополянами!

Поділитися

Шановні читачі, та дописувачі! Вже небагато залишилось до Нового року, а настрій, судячи з публікацій не дуже святковий.

Невже ми втратили віру в себе , в щасливе майбутнє нас, наших дітей та онуків!

Найголовніше – ЦЕ ВІРА. Віра в себе, в те що ти можеш зробити.

І саме через це прошу Вас вислухати про те, як 15 тернополян з вірою в свої сили в 2012році перемогли і вистояли.

Почалась ця історія в квітні 2012року за адресою вул. Острозького . На маленькому клаптику подвір’я під „кришуванням” начальника орг-управління Тернопільської міської зРАДИ вирішено було збудувати багатоквартирний будинок з гаражами. Територія для будівництва , була настільки малою, що кран, якого пригнали забудівники, задньою частиною знаходився на проїжджій частині дороги.

Все, як кажуть було б добре: і влада дала мовчазну згоду, і начальнику ЖЕКу „заплатили” за погодження, і навіть декому з мешканців „відшкодували” моральні збитки.

Але знайшлися люди, що за своїми моральними принципами були вище за всіх разом взятих: і бізнесмена – забудівника, і навіть самого міського голову разом з виконкомом, які підписали це рішення.

Люди з сусідніх будинків не хотіли в своєму дворі „об’єкту містобудування з бетону та арматури”, вони хотіли, щоб там ріс дуб (посаджений , ще  в ті часи коли нас небуло)

, декілька кущиків, травичка, дитячий майданчик.

І тут почалося: з однієї сторони забудівник з підтримкою владного  ресурсу міста (до честі слід відмітити, що на звернення громадян, чесно свою роботу по перевірці виконали лише амін-техінспекція та податкова. А найбільш „тормозили” дане питання представники земельного відділу міськради).

З іншої сторони звичайні люди.

Щоб довго не займати Ваш час скажу таке : представники забудівника намагались людей між собою розсварити, казали, що „уриють в асфальт”, погрожували нашим тернопільським журналістам та заставляли останніх витирати з камер реальні факти „рекету ”по тернопільськи. Чуть не переїхали останніх машиною з кримськими номерами. Одним словом, складалось враження , що ми живево десь на «Дикому Заході», а не в «міліцейському» місті Тернополі…

Та ні погрози , ні шантаж не зупинили людей, що вирішили до останнього боротись за свою при будинкову територію від зазіхань місцевих „князьків”.

Перекриття доріг, численні скарги, а основне їх єдність в досягненні своєї мети зробили свою справу.  Кран з території будівництва забрали. Пропала частина огорожі…

Перший бій ці люди, наші з вами сусіди виграли… Без фінансів, без знайомств, лише вірою в себе, в себе та в своїх сусідів по вулиці…

Ось так.

Все просто.

Вірте в себе!!!

А якщо буде важко , згадайте, про п’ятнадцятьох героїв вулиці.Острозького 19,21, 23,25

Боріться, як боролись вони, і перемога буде за Вами!!!

 

З Новим роком Вас!       Тернополяни!

 

Шануймося! Бо ми того варті!!!

Від щирого серця,

Голова Тернопільської обласної громадської організації „Тернопільські підсумки”                         

              Білан Тарас

Як свободівці викинули на вітер 10 тисяч гривень

Передріздвяні роздуми о. Михайла Мельника