Микола Азаров «пограбував» журналістів тернопільського телебачення і радіо чи це махінації місцевого керівництва?

Поділитися

Невтішно розпочалась зима для працівників тернопільського телебачення і радіо. Вчора вранці до бухгалтерії Тернопільської державної телерадіокомпанії (ТДРК) стояла черга, як колись до мавзолею Леніна. Працівники телерадіокомпанії намагались з’ясувати, чому їм усім виплатили значно меншу зарплату, ніж у попередні місяці. І бухгалтер змушена була кожному пояснити, чому він отримав такі копійки. Виявилось, що винен в зубожіння журналістів, операторів і техпрацівників тернопільського телебачення і радіо вже колишній… прем’єр-міністр України Микола Азаров. Нібито Кабінет Міністрів під його керуванням прийняв ще у серпні цього року постанову про відміну надбавки за вислугу років! Для прикладу, журналіст із 10-річним стажем на «ХоптянТБ» отримував 1427 гривень з «прибамбасами». «Відрізали» 20%. Є працівники, яким і по 800 гривень «відкраяли. Чому? Бо перед виборами в Україні  панувало нібито благоденствіє! Інфляції не було!! Тому й індексацію зарплат відмінили. Так стверджує бухгалтерка.

Тобто, до виборів людям платили зарплату зі всіма надбавками, а після – почали забирати зароблене. Словом, за свою кількамісячну роботу журналісти виявились винними телеканалу гроші! Такого ще в новітній історії України не було!

Частина колективу не вірить, що Азаров і компанія могли б таку дурницю встругнути і підозрюють в махінаціях керівництво ТДРК. Адже Кабмін Азарова навіть в останній день своєї роботи виділив бюджетникам 1,6 мільярда гривень на погашення заборгованості. І не тому, що це Нікалай Яновіч такий хороший. Це практика кожного керівника уряду в останні дні запам’ятатись виборцям щедрістю і дбайливим ставленням. Ну не ж своєї кишені прем’єр виплатив кошти.!?

Наразі працівники тернопільської телевізії збирають всю інформацію, перепровіряють в незалежних джерелах і … готуються до страйку. В облдержадміністрації з острахом очікують на колегії та прес-конференції з озлобленими теле і радіо журналістами, операторами, які покажуть «кузькіну мать» в сюжетах.

Цікаво, чи ризикне губернатор Тернопільщини Хоптян “інформаційним спокоєм” ? Чи знайдуть для “телевізії” кілька десятків тисяч гривень? Чи областю так докерувалися, що не має й гривні, щоб виплатити нормальну зарплату людям, які створюють ілюзію дієвості влади?…

Продовження буде…

Ольга Герасим’юк про Пінзеля в Луврі

У Тернополі автобус без водія провіз пасажирів із зупинки Максима Кривоноса до педуніверситету