Податківці Тернополя знайшли ще одну зачіпку як здерти лишню гривню з підприємців

Поділитися

До нового року наводимо лад з КВЕДами та стежимо, аби не було боргів

         З 1 січня 2013 року Класифікатор видів економічної діяльності 2005 року буде недійсним. Зважаючи на це, суб’єктам господарської діяльності необхідно внести відповідні зміни, як у державного реєстратора, так і в податковій інспекції. Для цього необхідно звернутися у відділи державних реєстраторів Тернопільської міської чи районної рад: для жителів м. Тернополя – за адресою: м. Тернопіль, б-р Т.Шевченка, 1 (3 поверх), тел. 52-81-84, а для мешканців району – за адресою: м. Тернопіль, пл. Перемоги, 1, тел. 43-58-10.

Слід також зауважити, що відповідно до Податкового кодексу України, у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку першої і другої груп до Тернопільської об’єднаної ДПІ не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни. До заяви необхідно долучити  Свідоцтво платника єдиного податку.

Варто мати на увазі, що підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп, сплачують єдиний податок щомісяця авансовими платежами до 20 числа включно. У випадку несплати підприємцем цього платежу, доведеться сплатити штраф у розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку. Якщо протягом двох послідовних кварталів платником не сплачений податковий борг, що виник у нього, то податковий орган може за власним рішенням анулювати свідоцтво „єдинника”.

Василь Кравець, заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Що думають інваліди Тернополя про “турботу” влади: прокоментуйте зараз

Внесення змін до свідоцтва підприємця-єдинника: як і коли