Тернопільський сайт 0352.com.ua займається плагіатом

Поділитися

Сайт “інформаційний простір Тернопілля” повідомив ексклюзивну новину про ДТП на вулиці Злуки. З фото. Проте, вже через кілька хвилин новину “передерли” журналісти сайту http://www.0352.com.ua

У нібито їхньому матеріалі У Тернополі через слизьку дорогу зіткнулися ВАЗ 2108 та «Пежо» використано і текст, і фото з “Інформаційного простору”

— На місці ДТП вчора ввечері я був особисто, — каже директор ПП «Інформаційний простір» Ігор Дмитерко. — Фотографії досі зберігаються на моєму фотоапараті.
Пан Ігор каже, що фотографій він зробив більше, але використав лише одну. Саме її безсоромно використали «дублери» із сайту 0352.com.ua. Коли ми їх запитували  раніше  у схожих випадках щодо використаних наших фотографій, то вони  заявляли, що буцімто взяли із… соціальних мереж. Текст останньої новини навіть не додумались змінити.
— Є певна категорія інтернет-ресурсів, журналісти чи модератори яких не думають про звичайні відносини, які в народі називають «людськими», — продовжив Ігор Дмитерко. — Мова не йде про офіційні повідомлення органів державної влади чи організацій. Коли використовуються матеріали інших новинних ресурсів, то потрібно робити елементарне посилання.

Інтернет-газета “Про все” намагалась отримати коментар від журналістів сайту 0352.com.ua.  Проте, дізнавшись тему розмови, нас направили до директора сайту, який буде… після обіду. Ну що ж, почекаємо.

Ілюстрація до публікації взята із сайту http://www.0352.com.ua

P.S. Після обіду до нас зателефонував директор сайту 0352 пан Андрій. Почувши про ситуацію, сказав, що розбереться із непорозуміння. На слова, що ми оприлюднили інформацію оскільки ситуація повторювалась неодноразово, запропонував її зняти. Коли ж ми відмовились, заявив,  пишіть що хочете, вас й так х*р хто читає. І поклав трубку. Потім пану-керівнику щось забаглося надзвонювати ще. Можливо, ще якісь матюки згадав. Врешті, прислав смс, що посилання є. Ми подивились і дійсно – мікроскопічне розмістили. Про ілюстрацію Інформаційного простору – жодного слова.

Чи є у тернопільських ліфтах привиди? (відео)

Майже 16 тисяч літрів алкоголю вилучено з незаконного обігу податківцями Тернопілля