Фракція ВО «Свобода» готова ініціювати в терміновому порядку скликання сесії Тернопільської обласної ради

Поділитися

Тернопільщина – єдина в Україні область, де всупереч чинному законодавству, ігноруючи волевиявлення громадян, представники територіальної виборчої комісії  блокують введення депутатів Тернопільської обласної ради замість тих, які вибули. Громада області своїм вибором визначила тих, кому довіряє представляти свої інтереси. Всупереч законному народному волевиявленню злочинне недбальство та безвідповідальність членів ТВК на чолі з комуністом Іщенком спотворює вибір Тернопільщини та призводить до неможливості прийняття ряду важливих для життя області рішень, серед яких виявлення політичної позиції виборців, прийняття якісного і справедливого бюджету області, ефективного вирішення питання функціонування екстреної медичної допомоги тощо.

Саме така безпрецедентна та протиправна діяльність ТВК, що виконує політичне замовлення президентської адміністрації, чим дестабілізує життя краю, блокує питання виплати заробітної плати. Сталінський принцип «перемагає не той, за кого голосують, а той хто рахує» чинна влада та їх посіпаки з ТВК поставили вище питань життя та здоров’я мешканців області.

Показовим є те, що в аналогічних ситуаціях, коли виникала потреба доукомплектування депутатського складу ради замість тих, хто вибув, опинялися й інші області (зокрема Вінницька). Проте там питання  введення нових депутатів вирішувалося за втручанням Центральної виборчої комісії, як це і передбачено законодавством. Заміщення депутатів в таких випадках відбувалося швидко і оперативно, за один-два дні. Натомість на Тернопіллі елементарне процедурне питання не може вирішитися майже три роки.

У зв’язку з цим Тернопільська обласна рада неодноразово зверталась з відповідними клопотаннями до ЦВК. 30-31 січня фракція ВО «Свобода»  Тернопільської обласної ради планує відрядити спеціальну делегацію до ЦВК для доведення фактів бездіяльності місцевої територіальної виборчої комісії. Адже законодавство визначає, що у разі неспроможності територіальної виборчої комісії прийняти рішення щодо введення депутатів замість вибулих, особливо за наявності відповідних судових рішень (а їх є тринадцять), Центральна виборча комісія приймає відповідне рішення самостійно. Саме від виваженої та відповідальної позиції членів ЦВК сьогодні залежить розв’язання важливих для Тернопільщини питань.

Фракція ВО «Свобода» готова ініціювати в терміновому порядку  скликання сесії Тернопільської обласної ради відразу після відповідного вольового та законного рішення Центральної виборчої комісії.

 

Уповноважений представник фракції ВО «Свобода» в Тернопільській обласній раді

Марія Чашка

Вчора Оксана Макар, сьогодні Павличенки і Деркач, завтра Ти!

Тернополяни у фіналі кубка Ternopil Hockey Classic програли в суху 7:0