Хто шукав і пропонував роботу в Новорічну ніч

Поділитися

Кажуть, що в Новорічну ніч збуваються всі загадані бажання. Для кількох українців найзаповітнішим бажанням у перші години 2013 була нова хороша робота. Шукали таку на міжнародному кадровому порталі hh.ua бармени, водії, продавці-консультанти та фахівці з продажів. Роботодавці у новорічну ніч шукали працівників банківської та виробничої сфери.

В останній день 2012 року на сайті hh.ua резюме розмістили 104 нових пошукача, а ще 142 офісних працівника вирішили почати пошуки кращих кар’єрних можливостей в перший день 2013-го. Більшість резюме були розміщені в розділах «Продажі», «Вищий менеджмент» і «Адміністративний персонал».

Останню годину 2012-го пошукам роботи присвятили фахівець технічної служби підтримки з Донецька, менеджер з продажу – також із Донецька, дизайнер з Нікополя, директор із Запоріжжя та стажист-консультант з Києва.

Перше резюме у 2013 році було додано о 00:05 хвилин – йдеться про резюме web-програміста. Відразу за ним додав своє резюме фахівець з продажів, водій та продавець-консультант. Останнім у святкову ніч о 3:01 додав резюме на сайт бармен з Луганська.

Зарплату більшість шукачів не вказали, залишаючи рівень заробітку своїм новорічним секретом.

Середній вік претендентів – 24-26 років. Наймолодшому пошукачеві 19 років, найстаршому – 40.

Не відпочивали у свято й ті роботодавці, яким терміново були необхідні кращі співробітники. В останній вечір року, що минає, замість сервірування святкового столу та нарізки салату олів’є майбутніх співробітників шукали менеджери з персоналу з банківської та виробничої галузі. Першим необхідні були фахівці по роботі з клієнтами, касири та керівники філій, другим – робітники різних напрямків. Саме вакансія для робочого на фабрику і стала останнім оголошенням у 2012 році. Всього в останній день грудня розмістили 24 вакансії. У перший же день Нового року співробітників намагалися знайти в 12-ти компаніях, серед них – IT-компанії та страховики. Першою вакансією 2013 стало розміщене о 9.30 ранку оголошення про пошук Java-програміста.

Всього у перший день 2013 року на вакансії відгукнулися 400 кандидатів.

У Тернополі за сприяння «Свободи» відбувся обласний чемпіонат зі «StreetWorkout»

Сьогодні у Тернополі вшанували Омеляна Польового