У Тернополі за сприяння «Свободи» відбувся обласний чемпіонат зі «StreetWorkout»

Поділитися

29 грудня 2012 року за сприяння голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання«Свобода» Володимира Стаюри та активних членів організації відбувся обласний чемпіонат із вуличного спорту «StreetWorkout».

Цей вид спорту пропагує роботу на перекладині з власною вагою у будь-яку пору року та за будь-яких погодних умов, а отже є досить практичним та майже незатратним. Вікових обмежень також не існує. Зважаючи на це, можна прогнозувати, що це спортивне захоплення молоді в майбутньому може претендувати на статус масового виду спорту.

Представники цього руху – молоді люди, які пропагують тверезий спосіб життя та регулярні спортивні заняття. Приємно усвідомлювати, що є молодь, яка, не чекаючи допомоги ззовні, самоорганізовується та шукає способи для вдосконалення власного тіла та духу! Саме це є запорукою формування здорової нації.

На змаганнях із вітальним словом виступив голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра:«Ви – не просто спритні спортсмени, ви – майбутня еліта України. Патріотичні організації повинні Вас підтримувати, адже ми розуміємо, що в здоровому тілі – здоровий дух. Символічно, що цей турнір відбувається перед Днем народження Степана Бандери. Ще в ті давні часи наш провідник наголошував, що Україна повинна будуватися на сильних тілом та мужніх духом людях!»

У нагородженні переможців також узяв участь свободівець Михайло Сиротюк. Націоналіст зазначив, що «StreetWorkout» – перспективний та потрібний вид тренувань. Адже молоді хлопці займаються спортом на свіжому повітрі, не потрібно витрачатися на дорогі спортзали чи їхати кудись далеко. Турніки та бруси є практично усюди. Хоча для професійних виступів все-таки потрібне спеціальне обладнання, чим в перспективі треба буде активніше зайнятися. І рік за роком відновлювати та встановлювати нові майданчики.

Один із організаторів змагань свободівець Ігор Костюк, зокрема, зазначив: «Наша мета – зробити зимовий чемпіонат щорічним та залучати щоразу більше й більше молоді. Також будемо шукати більшу підтримку для цього змагу. У «StreetWorkout» вікових обмежень не має, навіть у десятирічному віці «воркаутери» виконують складні акробатичні трюки, і це точно краще для дітлахів, ніж сидіти за комп’ютером».

Ми докладемо максимум зусиль для популяризації цього виду спорту серед молоді. Адже, за даними ВООЗ, Україна – перша в світі за рівнем дитячого алкоголізму. Залучення молоді до активного відпочинку, заняття спортом, пропаганда здорового способу життя – це перші кроки на шляху до розвитку здорової нації”, – зазначив член обласного комітету ВО «Свобода» Ростислав Мороз.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

У Тернополі сьогодні на автомобілі краще не їздити

Хто шукав і пропонував роботу в Новорічну ніч