Їхав на заробітки, а повернувся додому із порожніми кишенями

Поділитися

До співробітників Заліщицького райвідділу міліції звернувся житель села Литячі, який повідомив, що його батька обікрали, поки той перебував на залізничному вокзалі.
Чекаючи на поїзд до столиці, чоловік розговорився з двома незнайомцями. З розмови стало зрозуміло, що пара щойно приїхала до Заліщик. Він – родом із Верховинського району Івано-Франківської області, вона – з Чернівеччини. Незважаючи на різницю у віці, подруга виглядала значно старшою, уже деякий час співмешкали разом. На одному місці довго не затримувалися. Як тільки вдавалося трохи підзаробити, знову вирушали у дорогу. Литячанець повідав, що їде до Києва на заробітки. Так, слово за слово і чужі донедавна люди стали ледь не найкращими товаришами. Знайомство вирішили продовжити за чаркою. Хильнувши зайвого, 51-річний мешканець Заліщицького району заснув. Цим без зволікання скористалися нові «друзі». Прихопивши чужий мобільний телефон, фотоапарат та майже дві з половиною тисячі гривень, вони поспішили зникнути. Коли потерпілий прокинувся, за крадіями і слід простиг, а їхати на заробітки уже було ні з чим. Невдасі нічого не залишалося робити, окрім, як повернутися з порожніми кишенями додому.
Правоохоронці миттєво відреагували на повідомлення потерпілого і взялися «гарячими слідами» розслідувати злочин. Складність полягала у тому, що крадії, зважаючи на їх спосіб життя, могли у будь-який момент покинути територію області, а тоді шукай вітру в полі. Та міліціонери випередили гастролерів. Стосовно зловмисників розпочате кримінальне провадження.

Святкування Нового року пройшло без грубих порушень громадського порядку

Любимир Крупніцький з допомогою Айзека Азімова написав про 27-річчя від початку будівництва [Нової] вічнонезакінченої Тернопільської наукової бібліотеки