Святкування Нового року пройшло без грубих порушень громадського порядку

Поділитися
    Святкування Нового року на Тернопільщині пройшло спокійно. З метою підтримання належного громадського порядку міліція несла службу в посиленому режимі. Майже тисяча правоохоронців у новорічну ніч чергували у місцях масових святкувань та забезпечували безпеку громадян.
    Як розповів заступник начальника УМВС в області Василь Облещук, завдяки вжитим заходам в області не допущено серйозних порушень громадського порядку, не зафіксовано квартирних крадіжок, та інших резонансних злочинів.

Як зазначив Василь Корнелійович, порівняно з минулим роком зменшилась кількість осіб, які порушували спокій громадян. Цьому також сприяли попереджувальні заходи із вилучення піротехнічної продукції, які проводили працівники міліції напередодні новорічних свят. З нелегального обігу вилучено понад 33 тисячі піротехнічних виробів, до відповідальності за поширення небезпечних іграшок притягнуто понад півсотні осіб.
Щоправда, у новорічні дні не обійшлося без спричинення тілесних ушкоджень. До суперечок найчастіше призводило надмірне споживання алкоголю. Множинні синці на обличчі та забій грудної клітки від родича отримав 36-річний житель Кременця. З’ясовували взаємини за допомогою кулаків на вулиці райцентру Збараж четверо місцевих жителів. Як результат, один із них отримав перелом щелепи. Загалом 10 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення хуліганських дій.
Отруєння алкоголем привело на лікарняне ліжко двох неповнолітніх. Гостре отруєння алкоголем діагностували медики у 14-річного школяра із Бучача та 13-річної жительки села Оришківці Ланівецького району.
Останнього дня минулого року дорожня пригода сталася на автодорозі поблизу селища Заводське Чортківського району. Водій автомобіля «ВАЗ-21099» не впорався з керуванням та наїхав на двох пішоходів. Як наслідок – потерпілих дівчат, 1991 та 1994 років народження, з травмами різного ступеня важкості доправили до районної лікарні.
У новорічну ніч міліціонери патрулювали на дорогах та автошляхах, попереджаючи учасників руху від дорожніх пригод. Співробітники ДАІ виявили 13 водіїв, які керували транспортними засобами у нетверезому стані.

Ставка податку на прибуток знизилась до 19%

Їхав на заробітки, а повернувся додому із порожніми кишенями