«Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ»

Поділитися


 

Крути! Крути! Мужність і посвята!

Вірність, що міцніша понад смерть.

Крути! Крути! Горда і завзята

Кличе пісня і веде – вперед.

 

Історія українського народу містить в собі багато славних подій. Одна з них – героїчний подвиг юнаків, які полягли за незалежність молодої Української держави на станції Крути 29 січня 1918 р. Це був гідний вияв мужності, жертовності і героїзму. 300 студентів захищали підступи до Києва від кількатисячної більшовицької армії Михайла Муравйова.

У свідомості багатьох українців подвиг і самопожертва цих юнаків – дороговказ всім наступним поколінням.

Знати історичне коріння – святий обов’язок кожного свідомого українця. Тільки пам’ятаючи минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.

Відзначаючи 95-ту річницю бою під Крутами, в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбувся вечір-реквієм «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ», участь у якому прийняли учні 8-В класу (куратор Буняк Л. В.) Української гімназії ім. І. Франка – Шпірак Тетяна, Грицинюк Владислав, Лесів Леся, Таванець Назарій, які декламували вірші, присвячені героям Крут.

Присутні переглянули слайд-презентацію «Героїчний бій під Крутами».

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто загинув в бою під Крутами.

Крути – не тільки трагедія, а й велика національна гордість. Схилімо голови в глибокій пошані перед світлою пам’яттю наших героїв. Хай вони завжди будуть у наших серцях.

 

Леся Федчина.

Тернопільська обласна бібліотека

для дітей

Нові герої України, або зміни до ЗНО 2013 року.

В Україні створено партнерство “За свободу мирних зібрань”