У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

Поділитися

 28 січня 2013 року під головуванням прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана за участю голови облдержадміністрації та виконуючого обов’язки голови обласної ради відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено стан протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах, та корупції в області.

 Як зазначив прокурор області Геннадій Мовчан, на сьогодні криміногенна ситуація є одним із негативних чинників, який серйозно впливає на ефективність діяльності органів державної влади, підриває авторитет та довіру людей до правоохоронних органів. Тому координаційну роботу правоохоронців Тернопільщини у боротьбі з злочинністю та корупцією необхідно підняти на якісно новий рівень.

Вжиті в минулому році заходи на виконання покладених державою завдань дали свої позитивні результати. Зокрема, в області не допущено загального погіршення динаміки злочинності, а навпаки її рівень зменшився майже на 15%. На чверть зменшилась кількість тяжких злочинів: більше ніж на третину тяжких тілесних ушкоджень, грабежів і крадіжок, майже на четверть розбоїв. Рівень злочинності на 10 тисяч населення залишається одним з найнижчих у державі.

Водночас, попри вжиті правоохоронними органами організаційно-практичні заходи, спрямовані на зміцнення законності та правопорядку, ефективність роботи ще не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення.

Дієвих змін вимагає організація роботи, спрямована на боротьбу з організованою злочинністю, проявами корупції та хабарництва, насамперед, а органах влади та державного контролю.   Актуальною залишається робота щодо звільнення із займаних посад осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних діянь.

Незважаючи на зниження у минулому році рівня підліткової злочинності, викликає занепокоєння збільшення кількості злочинів, вчинених неповнолітніми у сфері незаконного обігу наркотичних речовин. Недостатньою є робота органів системи профілактики щодо попередження вчинення неповнолітніми правопорушень.

«В умовах дії нового кримінального процесуального законодавства нагальною є потреба у проведенні невідкладних профілактичних заходів з метою попередження злочинності. Діяльність усіх правоохоронних органів області має бути спрямована на викриття злочинів, пов’язаних з корупцією, виявлення організованих злочинних груп» – констатував Геннадій Мовчан.

За результатами наради прийнято рішення про вжиття конкретних заходів, спрямованих на зміцнення взаємодії правоохоронних органів для поліпшення стану протидії злочинності та корупції в області.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Тернополянка просить врятувати її брата, який в Різдвяну ніч потрапив в жахливе ДТП (фото з місця аварії)

Питання з приватизації Почаївської лаври, без рішення громади Тернопільщини, Верховна рада приймати не може» – Степан Барна