У сільського голови Тернопільського району заберуть незаконних премій і надбавок на 80 тисяч!

Поділитися

Прокуратурою Тернопільського району підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно колишнього сільського голови за ч.3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Встановлено, що упродовж п’яти років керівнику села, за його усною вказівкою, безпідставно нараховано надбавки, премії та матеріальну допомогу на суму понад 80 тисяч гривень.

Тернопільський міськрайонний суд засудив посадовця до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки, із врахуванням того, що він відшкодував спричинені місцевому бюджету збитки. Також його позбавлено права займати керівні посади в органах місцевого самоврядування строком на 3 роки та позбавлено 9 рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.

Загалом, упродовж 2012 року за активної позиції прокуратури до кримінальної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб за вчинення незаконних оборудок з бюджетними коштами та 12 – до адміністративної.

Також у ході досудового слідства винними особами відшкодовано до бюджету 703 тис. гривень збитків, спричинених злочинними корупційними діями.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян буде балотуватися в Тернопільську міську раду

У Тернопільському Фонді держмайна хабарів не беруть