З холодної пастки пенсіонерку допоміг визволити собака

Поділитися

Літня жителька Копичинець зникла напередодні Святвечора. Три доби рідні самостійно розшукували пенсіонерку, та, зрештою, звернулись за допомогою до міліціонерів.

Діяти потрібно було швидко та ефективно, адже час спливав, а на вулиці ставало все холодніше. Тож до пошукової операції були залучені майже усі співробітники Гусятинського райвідділу внутрішніх справ. Міліціонери опитали родичів та сусідів зниклої і з’ясували, що востаннє пенсіонерку бачили в крамниці, де вона придбала буханець хліба. Куди далі пішла старенька – ніхто не знав. Здавалося, пошуки зайшли в глухий кут, аж тут службовий собака взяв слід. Німецька вівчарка Берта допомагає правоохоронцям лише декілька місяців. За цей час собака став вірним помічником та другом молодому інспектору-кінологу Андрію Семенчуку. От і цього разу напарники гідно впорались із нелегким завданням. Чотирилапий привів міліціонера до занедбаного будинку на околиці Копичинець. Ні слідів, ні інших ознак, що на обійсті нещодавно побувала людина не було, двері та вікна напівзруйнованої хатини зачинені, та тварина явно щось відчувала. Через невелику щілину в стіні собака проник до будинку і майже одразу почав голосно гавкати. Це він дав зрозуміти, що знайшов людину.

Емілія Петрівна провела у порожній і холодній хаті-пустці чотири доби. Там і зустріла своє 80-річчя. З їжі з собою мала лише буханець хліба, який і підтримував життя старенької. Як потрапила туди, бабуся пояснити не змогла, каже, що чогось злякалася. Уже згодом вона розповіла, що на ніч ховалася до шафи, мовляв, всередині тепліше, а вдень дрімала на старенькій канапі, – там її і знайшли міліціонери.
 Жінка вже й не сподівалася на порятунок, готувалась до найгіршого і її сім’я. Та доля, яка підготувала таке нелегке випробування для цієї сім’ї, була поблажливої. Медики оглянули пенсіонерку і не виявили у неї жодних ознак обмороження чи інших серйозних ушкоджень, а температура в ті дні опускалась до мінус семи градусів. Рідні пані Емілії надзвичайно вдячні правоохоронцям за допомогу, адже ті повернули їм спокій, та й сама пенсіонерка з посмішкою згадує своїх рятівників і запрошує їх у гості.

Троє – в лікарні, один – в міліції – результат застілля

Водій мікроавтобуса смертельно травмував 27-річного чоловіка