Обласна рада профспілок звернулась до cвободівців: «Невиправдане блокування прийняття бюджету призведе до невиплати заробітної плати 15-тисячам працівникам»

Поділитися

27 лютого 2013 року Тернопільська обласна рада профспілок розіслала, головам політичних партій представлених у Тернопільській обласній раді, перший серед яких Голова обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра, лист-занепокоєння щодо невиправданого затягування процесу затвердження бюджету області на 2013 рік. Таке зволікання призводить до ризику невиплати заробітної плати майже 15-тисячам працівників бюджетної сфери.

На даний час залишається невизначеним статус та фінансування служби екстреної медичної допомоги, затримується виплата заробітної плати в окремих закладах охорони здоров`я, що породжує соціальну напругу в трудових колективах.

У зв`язку з цим обласна рада профспілок закликає керівників політичних партій та депутатів обласної ради для забезпечення соціально-економічної стабільності проявити громадянську мудрість та добру волю, ліквідувати політичні перепони для невідкладного скликання сесії обласної ради та прийняття бюджету області.

Лист надіслали за дорученням Тернопільської обласної ради профспілок за підписом Голови А.В.Присяжного.

Нагадаємо, що спливає вже другий місяць 2013 – го року а Тернопільська область живе без бюджету. Спочатку представники ВО «Свобода» не приходили на засідання обласної Ради мотивуючи тим, що потрібно провести громадські слухання бюджету. Коли ж вислухали громадськість все одно не приходять, оскільки тепер їм заважає те, що не діє ТВК.

Згідно з законодавством свободівець Олексій Кайда склав повноваження Голови Тернопільської облради та став народним депутатом, після чого обов`язки голови в обласній Раді виконує Сергій Тарашевський.

ВО «Свобода» вирішила, що новим головою обласної Ради знову має бути представник їх політичної сили, але на жаль кандидатура В. Хомінця, якого вони пропонували не отримала підтримки більшості депутатів облради.

Пропонувати іншу кандидатуру свободівці відмовились, зате почали зривати засідання обласної Ради, виступати з ультимативними заявами до очільників області.

Фактично через саботаж депутатами ВО «Свобода» засідань обласної Ради, в Тернопільській області не прийнято бюджет.

Працівників штабу, яким не виплатили зарплату, вважають терористами (аудіо)

28 лютого на центральному майдані міста Збаража відбулося “шоу” ініційоване міським головою та його новими свободівськими побратимами