Пенсіонерка заплатила 1 000 гривень за вбивство пасинка

Поділитися

Прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі про обвинувачення чотирьох осіб, які за попередньою змовою вчинили умисне вбивство жителя Борщівського району.  

Обставини справи:

72-річна жителька Борщівського району, посилаючись на протиправну поведінку щодо неї з боку пасинка, підбурила трьох місцевих мешканців до заподіяння родичу тяжких тілесних ушкоджень за матеріальну винагороду у сумі 1 000 гривень.

Того ж дня троє зловмисників з особливою жорстокістю вчинили умисне вбивство односельчанина біля його будинку. Смерть потерпілого настала від масивної травми тіла з чисельними переломами кісток скелету та ушкодженнями внутрішніх органів (головного мозку, легень, печінки, селезінки тощо).

Вироком Чортківського районного суду пенсіонерку засуджено за ч. 4 ст. 27 – ч.1 ст.121 КК України (підбурювання шляхом підкупу до спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння) до 5 років позбавлення волі. Трьох жителів Борщівщини – за п.4, п.6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство) до 10 років позбавлення волі з конфіскацією належного їм ½ частини майна.

 

Додатково:

Апеляційний суд Тернопільської області призначену чотирьом засудженим міру покарання залишив без змін.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Самий відомий кіт у Тернополі – Грубодупенко, відкриває зоомагазин!

Міністр оборони: Ми не збираємося ні з ким воювати, але скривдити себе не дамо