За продаж алкоголю неповнолітнім на Тернопільщині позбавили ліцензії

Поділитися

У січні цього року на Тернопільщині виявлено 17 порушень законодавства України щодо виробництва та обігу спирту,  алкогольних напоїв і тютюнових виробів. До порушників податкового законодавства застосовано 66 тис. грн. фінансових санкцій.

За словами начальника Регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Тернопільській області Романа Савки, встановлено вісім фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін; два факти торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін; чотири факти реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності ліцензії; один факт зберігання (реалізації) алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку; один факт роздрібної торгівлі через РРО, який не внесений у ліцензію; один факт зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях, не зазначених у Єдиному реєстрі, та один факт реалізації алкогольних напоїв особі, якій не виповнилося 18 років.

Усього за матеріалами перевірок вилучено алкогольних напоїв  на  суму 3,6 тис. грн.

Крім цього, призупинено термін дії десяти ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та сім ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Анульовано 14 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, в тому числі одна за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років; 15 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

 

Студентський науковий гурток як осередок обдарованої молоді

Запрошуємо на “побачення” до цікавої книжки!