Загибель риби на Тернопільщині

Поділитися

При проведенні рибоохоронного рейду в напрямку здійснення державного контролю у сфері рибогосподарської  діяльності в Гусятинському районі Тернопільській області 15 лютого 2013 року інспекторами Тернопільрибоохорони виявлено факт загибелі риби на р. Нічлава нижче водойми біля с. Теклівка Гусятинського р-ну Тернопільської області.

Працівниками управління складено Акт обстеження водойми та р. Нічлава біля с. Теклівка Гусятинського р-ну Тернопільської області.  Водойма була вкрита льодом, в районі гідроспоруди льоду не було. Вода у водоймі була неприємного запаху, а риба плавала у верхніх шарах водойми, піднімалась на поверхню води та ковтала повітря.

Маршрутним обходом вздовж русла р. Нічлава вверх по течії 600 метрів до гідроспоруди водойми встановлено загибель риби 2 видів у кількості  1899 екземплярів ( плітка- 1812 шт. та окунь 87 шт.). Комісією в складі: заступника начальника Тернопільрибоохорони  Сеника С.М., начальника відділу охорони водних біоресурсів Об’єщика А.М., сільського голови с. Котівка  та старшого інспектора СКЗ Гусятинського РВ УМВСУ в Тернопільській області капітана міліції складено Акт проведення підрахунку загиблої риби на р. Нічлава.

Про даний факт з метою відповідного реагування та встановлення причин  загибелі риби 15.02.2013 року було повідомлено  факсограмою Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області.

Фактичні причини загибелі водних біоресурсів та підрахунок збитків нанесений рибному господарству буде встановлено після отримання усіх результатів взятих проб води, які здійснює Державна екологічна інспекція у Тернопільській області, та риби, аналіз якої проводять органи ветеринарної служби.

Начальник відділу охорони водних біоресурсів Тернопільрибоохорони      Об’єщук Андрій

Навряд чи токар буде писати у соцмережах про те, яку деталь він сьогодні виточив, а водій автобуса не анонсуватиме, як чудово він їхатиме сьогодні з 18.00 до 21.00 по визначеному маршруту – мовляв, оцініть

Тернопільгаз краде у нас?