Анатолій Гриценко про вишиванку

Поділитися

Так що для нас головне: форма чи зміст?

Вишиванка зранку довечора, що прикриває годинник за $30000, страусячі туфлі на ногах, куртка за $80000, дорогий Mersedes, охоронці навколо, й голова пуста або ще гірше – з брудними помислами?

Чи все таки відповідний dress code, коли йдеться про роботу в державному органі, і при тому – тверді життєві цінності, чисті помисли й відповідальні дії, в інтересах народу і країни?

Ще раз повторюю: форма не компенсує змісту, а тим більше – його відсутності.

І стверджую: якщо опозиція відрізнятиметься від влади лише вишиванкою – тоді біда. І народу, і країні.

Тим більше, коли вишиванку раптом одягають усі як один. Не на свято, а в робочий день. Навіть ті, хто ніколи її не носив. Аби вирізнитися. Чим і від кого?

Коли вишиванку носить Андрій Шкіль чи Олег Тягнибок, святкову на свято, чи скромнішу під піджаком на роботу – для них це природно. І партія чи фракція ніяких рішень про одягнення вишиванки для них не приймала, то очевидно йде від внутрішньої їхньої потреби.

А коли раптом у вишиванках усі як по команді, тим більше без піджака у робочий день на робочому місці, тим більше аби зреагувати на чергову провокаційну заяву когось із чечетових – отого я не сприймаю.

Це я про форму. А тепер про зміст?

Ющенко з Івченком вишиванки вдягали постійно, правда? А хто здав національні інтереси українців Росії, запустивши в Україну у 2006 році отого монстра РосУкрЕнерго, не забули? І після того вони також продовжували показово-патріотично носити вишиванки…

То може, зміст (помислів і дій) все ж поставимо на перше місце, а не форму? Бо якщо ні, то знову біда…

Якби Янукович почитав зараз форуми, то він би дуже швидко зорієнтувався – не лише сам, а й сини, усі родичі, прокурори з суддями, губернатори з командирами беркутів-кобр одягли би яскраві вишиванки, щоби тільки їх люди простили й далі підтримували…

Ми вже ж бачили у вишиванках і Азарова, й Богатирьову, і багатьох інших із нинішніх при владі.

Ну і? Їхня ззовні патріотична форма змінила зміст їхніх явно непатріотичних дій? Ні. І ніколи не змінить.

Анатолій Гриценко, народний депутат України

Організатор чемпіонату світу з водно-моторного спорту у Тернополі призначений губернатором Львівщини

VOŁOSI у Тернополі (відео)