«Гордіїв вузол» із втраченим паспортом допомогли розв’язати співробітники Тернопільської міграційної служби

Поділитися

До Управління ДМС України в Тернопільській області для оформлення закордонного паспорта в зв’язку із втратою попереднього, звернулася тернополянка, яка уже деякий час проживає за кордоном.
Я – родом з Тернопільщини. Та уже дев’ять років працюю в Іспанії, – розповідає Юлія Романишин. – Декілька місяців тому в Барселоні у мене викрали сумочку, а в ній: дозвіл на поживання і, що найгірше, закордонний паспорт.
На чужій землі Юлія залишилися без документів, які б посвідчували її особу та підтверджували законність перебування в Іспанії. Щоб виправити становище, українка звернулась в консульство, де написала заяву на виготовлення закордонного паспорта в зв’язку із втратою попереднього. Та через місяць незнайомець повернув їй втрачені документи. На радощах жінка поспішила придбати квиток на літак, бо вже деякий час мріяла побувати на батьківщині.
Коли у Львові проходила митний контроль, – згадує пані Юлія, – у мене вилучили паспорт. Не один рік працюю стюардесою, мої документи перевіряють у кожному аеропорту, але з такими труднощами зіштовхнулася вперше. Опинившись в Тернополі, я одразу написала заяву на виготовлення нового паспорта.
Під час перевірок з’ясувалося, що документи Юлії заблоковані консульством в Іспанії. Завдяки взаємодії Управління міграційної служби в Тернопільській області з відділом експлуатації програмно-технічних комплексів ДІС та обробки інформації Департаменту інформаційних технологій ДМС ситуацію вдалося вирішити і тернополянка, зрештою, отримала закордонний паспорт.

Управління Державної міграційної служби
в Тернопільській області

Член ЦВК Андрій Магера прокоментував ситуацію на Тернопільщині

З 10 по 17 березня Україну охопить хвиля доброго, світлого та гарного – країна порине у Тиждень Добрих Новин