Іван Стойко: «Часто влада забуває про людей»

Поділитися

Наприкінці зими 27 та 28 лютого 2013 року  народний депутат України  Іван Михайлович Стойко вкотре побував з робочою поїздкою у чотирьох населених пунктах Тернопільщини, а саме – Чорткові, Заліщиках, Мельниці-Подільській та Горошовій.

Понад 200 виборців прийшли до депутата з надією на те, що Іван Михайлович допоможе вирішити їхні проблеми. Стосувалися вони здебільшого пенсійного та соціального забезпечення  громадян, порушень земельного законодавства та виникнення у зв’язку з цим земельних спорів, заборгованості по виплатах заробітної плати, приватизації паїв, складної і дороговартісної процедури оформлення спадщини, медичної допомоги.

У кожному з трьох районів області виборці піднімали все ті ж питання безробіття, бідності, вкрай незадовільного стану доріг, недостатності виділених бюджетних коштів на ремонти  дошкільних та шкільних навчальних закладів, сільських будинків культури, бібліотек. Були скарги стосовно неякісного енерго- та газо-  постачання осель і вулиць.

Як і обіцяв,  депутат Верховної Ради Стойко І.М. провів прийом громадян у с. Горошова Борщівського району, де виборці масово скаржились на неправомірні, на їхню думку, дії сільського голови  Левка В.В. у сферах земельних, та інших відносин. Разом з Іваном Михайловичем на запитання селян компетентно відповідали працівники різних відділів Борщівської РДА та представник районної прокуратури. Народний депутат належно вивчає кожне питання та відповідно реагує для захисту інтересів і прав виборців.

Окремо слід зазначити  колективні звернення жителів Заліщицького  та  Чортківського районів з питань невиплат пенсій та соціальних допомог чорнобильцям . У обох районних центрах народний депутат мав багатолюдні зустрічі з представниками цих соціальних груп перед якими прозвітував про ті кроки, які він, як народний депутат, уже  здійснив, та планує зробити в найближчий час для вирішення даних питань і відновлення соціальної справедливості у суспільстві.

Та найбільше резонансних проблем було піднято виборцями під час прийому народного депутата у смт. Мельниця-Подільська Борщівського району.

Окрім того, що саме селище та навколишні села потерпають від відсутності газопостачання, а будівництво газопроводу Мельнице-Подільська –Борщів лише розпочалося і потребує відповідно до кошторисної документації коштів у сумі 80 млн.грн, населення цієї території  споживає  неякісну поверхневу воду та не дочекається закінчення будівництва водогону яке розпочато ще 10 років тому. В аварійних станах знаходяться покрівлі будинку культури села Зелена, дитячого садочка «Сонечко» у смт. Мельниця – Подільська , покрівля над приміщенням дорослої та дитячої бібліотек і селищної ради.

Ще у 2008 році на території Мельнице – Подільської селищної ради внаслідок тривалих опадів відбулися зсуви грунтів, які привели до руйнування не лише доріг та ліній електропередач, але й житлових будинків.

28 лютого до народного депутата  на прийом з надією прийшли виборці , які поневіряються по чужих оселях, тому що їм до цих пір не виділено компенсації для придбання житла .

Прикрим фактом залишається те, що за 5 років, які минули після цих природніх катаклізмів, лише 4 з 10 сімей дочекалися виділення  Тернопільською обласною радою відповідної компенсації коштами для придбання будинків, а про інших людей влада забула.

Тривожним для Івана Михайловича сигналом стала також так звана «оптимізація» медичних закладів області, яка торкнулася і Мельнице-Подільської НРКЛ.  Дана лікарня обслуговує 21 604 чол., що становить майже 1/3 населення району. Як стверджують депутати селищної ради, пацієнтами даної лікарні є люди похилого віку, діти та дорослі в основному з малозабезпечених родин, які не мають змоги лікуватися в інших медичних закладах, тим більше, що відстань від найбільш віддаленого села радіусу обслуговування цієї лікарні до Борщівської ЦРЛ сягає біля 60 км.

Як пересвідчився народний депутат, Мельнице – Подільська лікарня має достатню матеріально-технічну базу та забезпеченість медичними кадрами для надання як планової, так і невідкладної медичної допомоги населенню .

Пригадалася Івану Стойку подібна ситуація із Золото-Потіцькою лікарнею, та іншими медичними закладами області з приводу закриття, або перепрофілювання яких до нього зверталися виборці, та як він спільно з ними відстоював права людей.

Аби захистити права виборців, Іван Михайлович зробить все від нього залежне, як  і не залишить без розгляду та реагування жодного звернення з тієї чи іншої проблеми.

Загалом у січні та лютому до І.М.Стойка  лише у Тернопільській області звернулося із заявами, скаргами та зверненнями 542 виборці.

 

     Прес – служба народного депутата України  Івана Стойка

Коли свободівці “допишуть” і, головне – реалізують систему водовідведення у Тернополі

Зятя народного депутата Михайла Апостола від БЮТу затримали при одержанні хабара