Ким насправді є в.о. Голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський?

Поділитися

Частина 1

До 31 березня перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський зобов’язав апарат ради забезпечити можливість звітування депутатів. Останнім часом питання звітності народних обранців виборного органу Тернопілля завдяки бізнесмену-політику не сходить з інформаційного простору області. Поки рада не може розпочати роботу через нові проблеми з новою обласною виборчою комісією, Сергій Тарашевський педалює питання звітності депутатів. Та чи сам бізнесмен звітував колись перед своїми виборцями, вже відбувши одну «каденцію» в Тернопільській міській раді?

Сьогодні випала нагода допомогти йому це зробити. Закріпивши на ринку корпорацію «Ровекс», Сергій Тарашевський в березні 2006 року за списками «БЮТу» пройшов у Тернопільську міську раду. Хоча членом Тимошенкової партії бізнесмен не був, зате входив до складу Української соціал-демократичної партії, що утворилася на розвалинах Медведчукової СДПУ (о) та входила із «Батьківщиною» у склад БЮТ (Блок Юлії Тимошенко). Як відомо, вступивши до УСДП, можна було отримати непогані шанси на депутатство — кожне сьоме місце у списку БЮТ до місцевих рад. Сергій Тарашевський скористався цим шансом і подався в народні обранці. І хоча напередодні виборів-2006 мати Сергія Тарашевського – Тетяна Олександрівна, за інформацією тернопільських видань, просила Василя Деревляного прийняти її сина у члени ВО «Батьківщина», той відмовився.

Вочевидь, розуміючи, наскільки легко вдається поза стінами міськради успішно відвойовувати привабливі земельні ділянки, Сергій Тарашевський вирішив спробувати себе в ролі депутата. з’ясувалося, що не безрезультатно. На сайті «Ровексу» в «Історії» було зазначено: «2003-2009 рр. – реконструкція та побудова нових магазинів «Торговий світ» у кожному мікрорайоні міста». За рахунок активної лобістської діяльності в стінах Тернопільської міської ради своєї бізнес-структури депутат Сергій Тарашевський розширив мережу «Ровекса» та оформив необхідні дозвільні документи. Він неодноразово розробляв проекти рішень, які стосувалися винятково безоплатного надання в користування земельних ділянок власному підприємству. Завдяки сформованій «групі Тарашевського», бізнесмену вдалося здобути «золоту акцію» голосів у Тернопільській міськраді. Використовуючи таке становище, Сергієві Тарашевському вдавалися непогані політично-бізнесові маневри: допомагаючи протягнути тим чи іншим колегам по сесійній залі рішення, власник «Ровекса» забезпечував підтримку рішень, які сприяли розбудові його бізнес-структури.

В гонитві за дешевими квадратними метрами Сергій Тарашевський розсварив «Батьківщину». Під час розгляду питання про виділення земельної ділянки садового товариства «Ювілейний» фракція вирішила не голосувати за підтримку «Ровексу» Сергія Тарашевського. Однак він та його «група підтримки» прийняла інше рішення. В результаті проект ухвалили і землю та її користувачів віддали на поталу переговорів бізнесмену. Одразу ж після сесії бютівці та свободівці повідомили, що Тарашевський пропонував їм чималі суми, натомість вимагаючи підтримки його ідеї в стінах міської ради.

Сергій Тарашевський, котрий використав депутатський мандат, наданий БЮТом, подався підкорювати нові політичні вершини. Уже на чолі «Єдиного центру» він увійшов у Тернопільську обласну раду та був обраний першим заступником голови. Про нові бізнес-подвиги на цій посаді та за час виконування обов’язків голови Тернопільською обласною радою громадськість дізнається в наступних публікаціях.

Петро Мазурка

Мистецтво з ароматом кави

Михайло Головко отримає 5 років тюрми через погані нерви?