Михайло Апостол розповів, що трапилось з його зятем

Поділитися

Народний депутат України по Теребовлянському виборчому округу Михайло Апостол розповів ексклюзивно тернопільській інтернет-газеті “Про все” що ж трапилось з його зятем.

– На сьогоднішній день йде слідство,- каже п. Апостол. Я не вмішуюсь в процес слідства. Ніхто вам не скаже з представників слідства, що я до них телефонував, розпитував яка ситуація чи намагався якось вплинути. Сьогодні матеріалів, за якими слідчі представляють звинувачення не бачив ніхто: ні адвокат, ні Тисовський Ярослав. Їх не має. Але мені відомо, за матеріалами заявника, у той час, коли його затримували, було вже все написано і події нібито відбувались в кабінеті. А оскільки Тисовський Ярослав в свій кабінет не заходив, то підкидання компромату відбулось під вікнами Теребовлянської податкової. Всі ці покази переписувались, підозрюваний близько 5 годин перебував   нерухомо, в наручниках стояв у воді, біля машини… Уявіть собі стан людини, яка немало років працює в податковій міліції… Я мав розмову із своїм зятем. Ми проаналізували з ним кожну хвилину за останні чотири дні його робочого часу, кожен крок. Я не побачив в його роботі чи поступках, щоб він якимось чином дав повід для одержання цього хабаря. Тим більше, він прерасно розумів, і ми неодноразово розмовляли, що кожен його крок, після того, як я був обраний народним депутатом, розглядається під мікроскопом. Хочу наголосити, якщо давати оцінку Тисовському Ярославу як людині, не своєму зятю, це вихована, культурна, освічена молода людина, яка повністю віддана своїй роботі.

Повірте, після нашої дуже складної розмови я сказав, якщо ти мене обманув і ти винен, то будеш відповідати по закону. Про таку мою позицію він завжди знав, знають діти, близькі, але мене хвилює навіть на це: як в центрі міст Теребовлі і Микулинець чотири роки працює підприємець, який не дає ніяких звітів про свою роботу, не платить податків, ніде незареєстрований… І коли зять разом з ще з одним інспектором підійшли і попросили в того підприємця документи на ведення діяльності, він автоматично попав в “розробку”. Виникає питання – “хто кришує” такий бізнес?

Ще раз наголошую, я не буду вмішуватись в процес слідства. Якщо винен – буде відповідати, а якщо не винен, то … Не виключаю, що це може бути пов’язано з моєю депутатською діяльністю, почало “вилазити” різна прихована інформація… Можливо, це пов’язано з цим. Але я не хочу стверджувати. Просто допускаю таку версію.

-Чи був на вас політичний тиск?

-Політичного тиску на мене не було.

-Не пропонували “співпрацю” чи стати тушкою?

– Нічого такого. Не знайшлося такого сміливого, щоб підійти до мене з такими пропозиціями, які суперечать моїм переконанням взагалі.

Аудіо

Зятя народного депутата Михайла Апостола від БЮТу затримали при одержанні хабара

Навіщо Стаюра лаявся, коли вивішував червоно-чорний прапор?

В Почаєві будуватимуть будинки для Московської духовної окупаційної адміністрації