Тернопільська «Свобода» платить по 100 гривень людям, що сидять в коридорі облдержадміністрації

Поділитися

Після того як агресивна атака на Тернопільський національний економічний університет активістами ВО «Свобода» завершився, спікери оголосили про безстрокову акцію проти діючого Голови тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна.

Наступним кроком було пікетування Збаразької РДА, яке фактично не вдалося. Оскільки мер міста Збараж пан Бочаров, настільки перетягував увагу на себе, і ходив по стопах «свободівця» Головка, що люди не знали кого слухати і на чий мітинг вони прийшли.

Як нам стало відомо, сьогодні від ранку Свободівці прийшли на 7-поверх облдержадміністрації. Можна здогадатися, що мабуть мають бажання зробити нову акцію тернопільському губернатору. Але оскільки ще з середи, за повідомленнями прес-служби ОДА на офіційному сайті Валентин Хоптян перебуває у відряджені в столиці, про, що постійно з`являється, то застати його свободівцям не вдалося.

«Від ранку сидять, ржуть на коридорах. Заходили і знайомі люди з управління, то підтверджували, що від ранку 5-6 чоловік постійно сидять в коридорі на 7-поверсі в куртках. Схожі на пенсіонерів, якісь старші. Певно безробітні, бо цілий день сидять без роботи», – повідомив співрозмовник з обласної ради.

Що привернуло нашу увагу найбільше, так це перемовини одного із групи зі знайомим в коридорі:

–         А ти чого тут сидиш?

–         Маю відробити гроші. 100 гривень. Маю сидіти тільки. Ми міняємся.

Людей мабуть можна зрозуміти, адже заробити 100 гривень за день в Тернополі, нічого не роблячи, просто сидячи в коридорі не кожен зможе.

Нагадаємо, зовсім нещодавно всеукраїнські ЗМІ повідомляли, про те, що за участь в опозиційному мітингу “Марш незгодних”, приуроченого до саміту Україна-ЄС та третьої річниці інавгурації президента Віктора Януковича, на Майдані Незалежності платили по 100 гривень.

По завершенню маршу, його учасники пройшли перекличку та отримали грошову винагороду. Журналістам вдалося побачити, як група приблизно з 30 чоловік в дворику на розі Хрещатика і Городецького називали свої прізвища і отримували гроші, пише Тиждень (http://tyzhden.ua/News/73229 ).

Але коли через кілька хвилин у дворик зайшли журналісти та оператор одного з телеканалів, організатор одразу ж сховав гроші, люди почали зображувати, ніби вони вирішують якесь питання з продажем будинку.

На камеру “касир” розповів журналістам, що ніяких грошей він не давав, що тут зібралися виключно члени партії Батьківщина, і вони тільки відзначалися для статистики.

На зауваження кореспондентів, що тільки що всі бачили гроші, той назвав журналістів зацікавленими особами і провокаторами.

В річницю смерті Романа Шухевича в Києві відкриють філателістичну виставку

«Війна» за Харківську «Просвіту»