Тернополяни можуть дивитися інтронізацію Папи Римського онлайн

Поділитися

Сьогодні тернополяни мають змогу на сайті тернопільської інтернет-газети “Про все” побачити урочисту інтронізацію Папи Римського Франциска, яка відбудеться на площі Святого Петра. Новий понтифік офіційно прийме святий престол у свої руки.

Папа Франциск разом із патріархами католицьких церков східного обряду пройде через ворота Ватикану. Перед тим, як прийняти правління в католицькому місті-державі він помолиться перед могилою святого Петра.

Потім кардинали пройдуть на площу святого Петра, де кардинал протодиякон Жан-Луї Туро, який оголосив про обрання нового Папи Римського, накладе на Франциска паллій – стрічку з овечої вовни з вишитими чорними хрестами. А кардинал Анджело Содано одягне на палець Папи Франциска перстень рибалки, що символізує св. Петра.

До Ватикану прибули багато світових лідерів, зокрема президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер, президент Бразилії Ділма Русефф, президент Польщі Броніслав Коморовський, віце-прзидент США Джо Байден і президент Чилі Себастьян Пінера, повідомляє tvi.ua

Євро впаде сьогодні на 12 копійок!?

Про проблеми в освіті Збаражчини написали листа