У „Ватри” – світлодіодна перспектива

Поділитися

В рамках Державної програми енергозбереження своє виробництво активно перепрофільовує колектив тернопільської корпорації „Ватра”. Відтак уже в травні з конвеєрів підприємства зійдуть нові і нетрадиційні для його нинішньої номенклатури енергоекономні світильники для парків і вулиць.

Як відомо, світлодіодна освітлювальна апаратура має низку суттєвих переваг над традиційними джерелами світла. Вони можуть працювати при температурах навколишнього середовища від -55 до +85°С, не бояться високих механічних навантажень, працездатні у вакуумі і при максимальному атмосферному тиску. А термін їх служби перевищує 50000 годин!

Тож саме з цих міркувань ватрівці в тісній співдружності з науковцями столичного Інституту фізики напівпровідників НАН України результативно освоюють цю світлотехніку завтрашнього дня. За словами генерального директора корпорації заслуженого машинобудівника України Василя Щиренка, його колектив розвиває своє виробництво у трьох напрямках. Перше – світлодіодна техніка для вибухонебезпечного середовища, мова – про газонасосні та газоперекачувальні станції, нафтохімічні комбінати. Другий напрямок – надійна освітлювальна апаратура для промисловості, перші її партії „Ватра” реалізує наприкінці квітня.

Паралельно з цією продукцію тернопільські світлотехніки почали освоювати нетрадиційну для себе номенклатуру виробів для освітлення парків та вулиць. Зараз інженерні служби розробляють низку виробів для комунального господарства. Їм притаманний тривалий термін служби, захищеність від вандалів, сучасний дизайн і мінімальне споживання електроенергії. Уже в травні вони надійдуть до замовників кількох регіонів України, тож хочеться вірити, що ними зацікавляться і потенційні споживачі нашого обласного центру.

Нагадаю, що нині свою високоякісну світлотехніку  ватрівці реалізують на ринках України, Євросоюзу і ближнього зарубіжжя. Однак левова частина продукції з маркою „Ватри” надходить до Росії, яка все більше відмовляється від китайського ширпотребу.

Богдан НОВОСЯДЛИЙ, газета “Свобода”

Похорон колеса та “траурний” пробіг Тернополем перенесли на вихідні

Чи я не правий або хоч слово неправди написав???