Убоге дійство з картонним генералом УПА

Поділитися

У Тернополі півдня фотографувались із Романом Шухевичем

З такою назвою прислали тернопільській інтернет-газеті “Про все” прес-реліз. Про те, що герой нації виготовлений надцять років тому із картону – не повідомлялось. Шкода, що молоді люди, придумавши таку оригінальну акцію чимало років тому, так її і не розвинули. Акція застигла у своєму розвитку. Для прикладу, чому на роль генерала Шухевича юні націоналісти не провели в інтернеті конкурс-голосування серед тернопільських акторів. І творчим людям було б за честь популяризувати своє ім’я, і престижно перемогти. Думаю, і гонорару актори за таку поважну акцію не просили б. Тоді й Шухевич міг би розповісти цікаве, заспівати патріотичну пісню, послухати як молодь виконує. Організувати руханку, визначити найспритнішого, а поруч в тирі-палатці – провести змаг серед найвлушніших. І це  лише приклади до акції, як гідно вшанувати славне ім’я генерала Шухевича. А картонного  вшановувати краще Мікі-мауса )))

Сподіваємось, що наступного року, акцію відбудеться значно цікавіше і масштабніше.

Більше 150 тернополян та гостей міста вшанували память головнокомандувача УПА Романа Шухевича, зробивши символічне фото із Генералом. Так 5 березня на Театральному майдані Тернополя пройшла акція «Фото з генералом», приурочена до 63-ої річниці від дня загибелі Романа Шухевича. Зініціювала захід громадська організація «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

 Учасники акції мали змогу зробити світлину з «другом Шухом» використавши елементи одягу упівців та макети тогочасної зброї, зокрема гвинтівки та пістолета-кулемета ППШ. Фото організатори надішлють їх власникам на електронну скриньку. Також учасники заходу отримали примірники молодіжної газети «Терен» та патріотичну літературу. Фотографувались з Генералом як тернополяни, так і гості з інших міст України.

«Позитивним моментом, вважаю, є те, що все більше молоді долучається до схожих акцій, адже ми вже звикли, що старші люди завжди найактивніші на патріотичних заходах. Проте, проводячи «Фото з генералом» у форматі модного сьогодні флешмобу, вдається зацікавити і молодь. А це спонукає її дізнатися більше про своїх героїв, свою історію», – зазначає координатор акції Василь Семенюк.

«Я знав, хто такий Шухевич, проте мало цікавився його постаттю. Потрапивши на цю акцію, дізнався що він загинув у бою з НКВД. Тепер хочеться почитати більше інформації про Романа Шухевича, бо розумію, що то не просто нудна сторінка з підручника», – розповідає учасник акції Богдан Мирошниченко.

Як нараду в мера Тернополя перетворили на фотосесію

У мера Тернополя і у губернатора – ліцінзійне програмне забезпечення? А в прокурора, міліції і судах?