За порушення законодавства у сфері охорони праці на Тернопіллі притягнуто до відповідальності 15 посадовців органів контролю

Поділитися

Конституцією України гарантовано громадянам право на належні, безпечні і здорові умови праці. Проте, як засвідчили прокурорські перевірки, роботодавцями допускаються істотні порушення законодавства про охорону праці, що призводять до фактів травматизму на виробництві, а в окремих випадках зі смертельними наслідками.

Найбільш поширеними порушеннями законодавства у вказаній сфері є відсутність контролю з боку роботодавців за додержанням  працівниками правил промислової та технологічної безпеки, незабезпечення засобами індивідуального захисту, відсутність фінансування заходів з охорони праці.

Зокрема, прокурором Тернопільського району в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне правопорушення за фактом отримання працівником одного з підприємств району тяжких тілесних ушкоджень на виробництві, за ч.2 ст.271 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило тяжкі наслідки). Для провадження досудового розслідування матеріали передано до органів внутрішніх справ.

Перевірками також встановлено порушення в діяльності органів контролю області, які здійснюють нагляд за додержанням  законодавства у сфері охорони праці. Вже у поточному році за документами прокурорського реагування 15 посадовців контролюючих органів притягнуто до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Здоровий сон та зелений чай змусять імунітет триматися на висоті

Заява Представництва ЄС щодо збільшення Україною ввізного мита на пасажирські автомобілі