“Золоті унітази” Сергія Тарашевського

Поділитися

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський нині проводить де-факто аудит роботи свого попередника Олексія Кайди. Ці висновки можна зробити із підписаного Тарашевським розпорядження про проведення фінансово-господарського аудиту діяльності комунальних установ облради. Перевірку мають провести до 31 березня. За словами першого заступника, починати аудит будуть із найбідніших підприємств, деякі з яких начебто вже на межі банкрутства. Така поспішність і пильність Сергія Тарашевського, співвласника корпорації «Ровекс», змушує замислитися, а чи не пригледжує він нові об’єкти для чергового етапу розширення маленької бізнес-імперії? Адже в минулі роки під політичним прикриттям бізнесмену вдалося хоч і зі скандалами, та приватизувати чималу кількість об’єктів за непристойно низькими цінами.

Створити робочі місця — хороша права. Придбати порожні приміщення і принести дохід у міську казну — благородно. Та фінансова складова розширення територій під бізнес Сергія Тарашевського стала каменем його спотикання. Бізнесмен купував приміщення за заниженими цінами, якимось дивом здобуваючи необхідні дозвільні документи Тернопільської міської ради, де в час піку розширення «Ровекса» був депутатом.

За даними консалтингової компанії «Swiss Сonsulting Partners», торгівельні приміщення в Тернополі мали таку вартість (доларів за квадратний метр):

Центр міста 4100-4250
При центральні мікрорайони 2500-2600
Віддалені мікрорайони 1500-1550

Скільки вартували квадратні метри для Сергія Тарашевського. Наведемо лише кілька прикладів, дані для яких можна отримати з офіційних документів.

Об’єкт

Площа

(м2)

Вартість придбання (дол. за м2)

Бродівська, 6

160

375

Живова, 9

215,9

247

Подільська, 38,

?

105

Новий Світ,1

628,61

363

Генерала Черняховського, 3(нині вулиця Героїв Крут)

1433,5

262

Злуки,45

1162

97

Бродівська, 6

158,3

375

Поліська, 38

286

105

Живова, 9 (центральний ринок)

215,9

247

Після таких «розцінок» Львівське спеціалізоване ТОВ «Периметр» надало свою оцінку вартості чотирьох магазинів із семи, приватизованих Сергієм Тарашевським у 2007 році, а саме по вул. Бродівській, Живова, Подільській та Котляревського. Реальна ціна об’єктів, за оцінками експертів, майже удвічі вища від тієї, яку заплатив за них бізнесмен. За підрахунками експертів, він мав внести у міську казну ще майже півмільйона гривень за придбане нерухоме майно. Однак це далеко не вся сума, яку міг доотримати Тернопіль від справедливих підрахунків.

Нинішня господарсько-політична активність першого заступника голови Тернопільської облради, який виконує обов’язки керівника виборного органу, виходячи зі наведених вище фактів, наштовхує на припущення, що Сергій Тарашевський шукає подвійну вигоду у ситуації. З одного боку, будь-які виявлені порушення в роботі комунальних установ Тернопільської Обласної Ради дадуть можливість очорнити колишнього голову облради Олексія Кайду та представити себе у вигідному світлі, з іншого, є перспектива зайнятися банкрутуючими об’єктами і, можливо, навіть їх перевести під свою опіку.

На фото –  Сергій Тарашевський на фоні своїх “золотих унітазів”

Андрій Хомів.

Мера Тернополя вкрали … інопланетяни?

Коли свободівці “допишуть” і, головне – реалізують систему водовідведення у Тернополі