Як здолати «синдром домогосподарки» в українській журналістиці?

Поділитися


Чому жінки в чотири рази рідше стають героями публікацій? Чому у матеріалах про жінку розглядають перш за все її стать, а не професіоналізм і вміння? Як здолати “синдром домогосподарки” в українських медіа і довести, що жінки також бувають успішними, вміють керувати країною, будувати бізнес на рівні з чоловіками?

 

На ці та інші запитання спробують відповісти учасники  восьмого  раунду он-лайн дебатів  «Медіа-пазл-шоу» під назвою  «Гендер та журналістика». 

Учасники:

Юлія  ВИНОКУР –  заслужений журналіст України, генеральний директор телекомпанії TV-4;

Оксана  КІКІНЕЖДІ – директор Центру гендерних студій ТНПУ ім. В.Гнатюка, доктор психологічних наук;

Ярослава КАЛЬБА  – кандидат психологічних наук, практичний психолог;

Валентина ЛИМАР – експерт з соціально-інформаційних технологій, член колегії управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської ОДА.

Модератор:

Ярослав ЧОРНОЗУБ  – координатор Тернопільської експертної групи.

 

Пряма он-лайн трансляція дебатів відбудеться 25 квітня 2013 року  о 17:00  на сайтах наших партнерів: www.provse.te.ua  www.realno.te.ua   www.like.te.ua  www.gazetamisto.te.ua  www.gazeta1.com

«Гендер та журналістика»  восьма  передача з циклу он-лайн дебатів у рамках  реалізації проекту “Дослідження морально-етичних  норм та гендерних питань у сучасних регіональних медіа” за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк.

  Дебати організовано Тернопільською обласною Асоціацією Жінок за підтримки Тернопільської експертної групи, маркетингової агенції “Прості рішення”, тернопільських медіа. Попередні програми  можна переглянути за посиланнями “Журналісти про журналістику”  “Політики про журналістику”  “Бізнес про журналістику”  “Право та журналістика”.  “Українська освіта і журналістика” “Культура і журналістика” “Наше здоров’я і журналістика”.

 

 Приєднуйтеся до нас у соціальній мережі facebook для отримання оперативної інформації про розвиток проекту, ставте запитання, коментуйте!

ДОВІДКОВО. 

Проект «Дослідження морально-етичних  норм та гендерних питань у сучасних регіональних медіа» здійснює Тернопільська обласна Асоціація Жінок (ТОАЖ) за підтримки Українського медійного проекту «У-Медіа» Інтерньюз Нетворк. Проект ТОАЖ сприяє підвищенню рівня обізнаності журналістів щодо гендерної тематики та покращенню якості регіонального медіа контенту шляхом проведення досліджень якості регіонального медійного контенту, навчання журналістів та співпрацю між неурядовими організаціями та медіа.

Проект «У-Медіа» здійснюється міжнародною організацією Інтерньюз Нетворк за підтримки Агентства США (USAID). «У-Медіа» сприяє дотриманню свободі слова й незалежності засобів масової інформації, прагне збільшення кількості та підвищення якості новинних джерел, підтримує сприятливе середовище для засобів масової інформації та свободи слова. Більше про проект «У-Медіа» можна дізнатись на сайті http://umedia.kiev.ua.

Ірина Фаріон прокритикувала прізвище депутатки Тернопільської облради від ВО Свобода Марії Чашки

У суму 3500 гривень оцінив головний лікар можливість для хворого отримати групу інвалідності