Маєте сонячні окуляри? Подбайте і про свою дитину!

Поділитися

 Чи траплялось Вам спостерігати сонячним яскравим днем таку картину: дорослі в темних окулярах, а діти мружаться від сонця? І батьків це зовсім не хвилює, адже багато з них просто не знає , що до 8-10 років дитяче око менш фільтру захищене від ультрафіолету.

Все частіше ми чуємо про необхідність захисту очей і шкіри від ультрафіолету. Хоча багато захворювань, що викликаються дією сонця, розвиваються в зрілому віці, часто більшу частину опромінення отримує людина в перші роки життя, коли око найбільш вразливе. Тому так важливо дбати про профілактику пошкодження очей та шкіри з самого раннього дитинства!

Дитина значно більше часу, ніж доросла людина проводить на свіжому повітрі, а, отже, набагато довше піддається дії УФ. Дитячий кришталик прозоріший, ніж дорослий, тому потік УФ, що потрапляє на дитячу сітківку незрівнянно більший. До речі, чи знаєте ви, що 40 хвилин на яскравому сонці без окулярів прирівнюється до 2 годин проведення часу перед телевізором.

 

 

Очі потребують захисту. Хоча помірна кількість сонячних промінів корисна кожному, перебування на яскравому сонці може спричинити опік очей, відомий як фото- кератит, збільшує ризик розвитку катаракти, дистрофії жовтої плями сітківки (основної причини втрати центрального зору у похилому віці), новоутворень на очах, у тому числі злоякісних.

 

Як вибрати «корисні» дитячі окуляри від сонця?

 

1. Звичайно ж, купувати сонцезахисні окуляри дитині потрібно в спеціалізованих салонах, так як неякісний товар може завдати непоправної шкоди здоров’ю вашого малюка! Дитячі сонцезахисні окуляри є також важливим захистом очей дитини від пилу і бруду, а, отже, запобігають механічним травмам очей. Але щоб самі окуляри не викликали ушкоджень, вони повинні бути виконані з високоякісних і , обов’язково, гіпоалергенних матеріалів.

2. Бажано, щоб окуляри були легкими, але , при цьому міцними.

3. До 12-річного віку не рекомендується купувати дітям окуляри зі скляними лінзами.

4. Дуже добре, якщо завушники будуть гнучкі, тоді окуляри щільніше прилягатимуть до голови, але не здавлюватимуть її.

5. Оправа не повинна з’їжджати з носа і заважати дитині рухатися. Важливо також підібрати відповідну форму і розмір окулярів.

Необхідно врахувати, що діти швидко ростуть, тому не варто купувати окуляри на кілька років вперед.

 

 

 

Лінзи в окулярах

 

Якого кольору повинні бути сонцезахисні лінзи для дітей? Чи важливо у виборі кольору лінз дотримуватися певних стандартів? Перевага надається сіро-зеленій або коричневій колірній гамі із кількістю світлопоглинання

до 70%. Окуляри обов’язково повинні зберігати природнє перенесення кольорів оточуючих предметів!

Потрібно враховувати і наявність викривлень в сонцезахисних окулярах. Чим дешевший акриловий пластик, з якого виготовлені окулярні лінзи, тим більше спотворень, що можуть нанести шкоду очам дитини. Мінімальна кількість спотворень забезпечує полікарбонатна лінза. Поляризаційна лінза має ще одну додаткову перевагу – вона запобігає дії дратівної відбитого світла, що може викликати втому очей! Особливо актуальним це стає під час відпочинку на воді.

 

Маленькому покупцеві – окуляри повинні подобатися! Тому для успішного звикання до використання таких окулярів необхідно прислухатися і до думки дитини. Навчіть малюка користуватися сонцезахисними окулярами, дбати про їх чистоту і збереження. Покажіть на власному прикладі переваги використання таких окулярів, і ваша дитина буде із задоволенням наслідувати Вам!

 

 

В салонах «Оптика Медікус» досвідчені консультанти допоможуть вам знайти найкращий варіант для захисту очей вашої дитини.

Звертайтеся за адресами:

м.Тернопіль , вул. Живова,28, «Оптика Медікус»

вул. Перля,3 (ТЦ «Новус», І-поверх)

 

 

Подбайте про своїх дітей зараз, забезпечте здоров’я їхніх очей в майбутньому!

Тернопільчани у березні частіше за всіх купували дизельні авто

Бібліотечна акція «Книги у пошуках читача!»