Прокуратура “нарила” в надрах 13 мільйонів гривень. Збитків

Поділитися

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження у сфері порушення законодавства про охорону та використання надр, збитки в якому становлять понад 13 млн. гривень

Тернопільським міжрайонним прокурором з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато кримінальне провадження стосовно керівника одного з підприємств області, яке займається виробництвом та подальшою реалізацією спирту

Обставини справи
Посадовець звинувачується у самовільному, без дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами, видобуванні підземних вод, які є корисними копалинами загальнодержавного значення.
Збитки завдані державі внаслідок порушення законодавства у сфері використання надр становлять понад 13 млн. гривень.
Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 240 та ч.2 ст.367 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення та службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).
Для проведення досудового розслідування кримінальне провадження надіслано до слідчого управління УМВС України в області. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури області.
Додатково
Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Сьогодні у Тернополі «Медіа-пазл-шоу»

Ти креативний та енергійний? Тоді конкурс бізнес-планів та соціальних проектів саме для Тебе!