У Скалатському комунальному підприємстві «Комунальник» виявлено 60 тис. грн фінансових збитків

Поділитися

Фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Скалатського малого комунального підприємства «Комунальник».

Наслідком проведеної перевірки стало виявлення фінансових порушень, що призвели до втрат 60 тис. грн.

Найбільш «круте» порушення стосується нецільового використання бюджетних коштів. Тобто, мова йде про те, що майже 38 тис. грн бюджетних коштів, виділених на поповнення статутного фонду підприємства, були використані не за призначенням, наприклад на заробітну плату, на покриття видатків за електроенергію тощо.

Ще більше 22 тис. грн фінансових збитків – це незаконні витрати. Незаконними вони стали тому, що з порушенням законодавчих та нормативних документів було допущено безпідставне списання основних засобів, переплату коштів на відрядження, збору на державне пенсійне страхування, внесків до державних цільових фондів. Окрім того, недоотримано більше 4 тис. грн за водопостачання.

До речі, майже 28 тис. грн виявлених втрат було відшкодовано в ході ревізії.

За наслідками фінансової перевірки складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення. Матеріали ревізії передані в прокуратуру Підволочиського району.

За допущенні порушення в роботі звільнено з посади одного з майстрів підприємства.

 

Прес-служба Держфінінспекції в Тернопільській області

Мандруємо стежками рідного краю з Іриною Мацко

У Тернополі відкривається перший фітнес-клуб преміум-класу «MaXimus» для тих, хто цінує максимальну якість та результат