Заява Штефана Фюле після зустрічі з Андрієм Клюєвим

Поділитися

24 квітня Штефан Фюле, Європейський Комісар з розширення та Європейської політики сусідства, зустрівся з Андрієм Клюєвим, Секретарем Ради національної безпеки та оборони України, якого було призначено Президентом України Віктором Януковичем відповідальним за координацію дій центральної виконавчої влади у сфері європейської інтеграції та взаємодії з інституціями ЄС.

Зустріч стала доброю нагодою для підбиття підсумків дій України у напрямі виконання зобов’язань, визначених 25 лютого у спільній заяві саміту ЄС-Україна. «Пакет документів, ухвалених Україною для забезпечення послідовного виконання політики ЄС щодо розвитку близьких відносин з Україною, відображає бажання країни досягти мети, що полягає у підписанні Угоди про асоціацію, включно із частиною про створення глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі», – підкреслив Фюле, коментуючи результати зустрічі. Він також додав: «Наш моніторинг запланованих з боку України дій засвідчив, що деякі нерозв’язані питання потребують додаткової уваги».

Зустріч стала приводом для поглибленого розгляду численних питань, пов’язаних з трьома сферами, визначеними у висновках зустрічі міністрів закордонних справ ЄС від 10 грудня 2012 року, а також питань, що стосуються підготовки до вдалого проведення саміту Східного партнерства у Вільнюсі. Також сторони обговорили стан справ у впровадженні Плану дій з візової лібералізації.

Під час обговорення внутрішньополітичної ситуації в країні Фюле нагадав про своє переконання: Україна потребує як більшості, яка створює сприятливе середовище для діалогу, так і конструктивної опозиції, яка здатна повністю усвідомити свою відповідальність перед українським народом. Він привітав той факт, що європейський порядок денний стає фактором консолідації у внутрішній політиці України.

Відома українська журналістка Наталка Соколенко дискутуватиме в «Медіа-пазл-шоу»

Олексій Кайда “пропісочив” справи майбутньої дружини