Ювілейна сесія Надії Хоптян

Поділитися

29 травня відбулася чергова двадцята  сесія Гусятинської районної ради. На сесію було винесено кілька питань, але основним було обрання заступника для Надії Хоптян. Ні для кого не секрет, що останнім часом «губернаторша» взагалі відійшла від справ. Те, що вона тижнями, а інколи місяцями(!!!) може не появлятися на робочому місці, стало вже звичним. Мабуть, не збирається Надія Андріївна працювати і три наступні місяці, що яскраво продемонструвало голосування за звільнення з посади директора ДЮСШ Степана Кулія. Так, пана Кулія вирішили звільнити з 15 серпня 2013, а це означає, що дружина губернатора не має наміру до 15 серпня 2013 розглядати ні заплановані на липень зміни до бюджету, ні інші питання. Інакше чому питання про те, щоб звільнити Кулія з 15 серпня 2013 (термін закінчення лікарняного) потрібно було виносити три місяці наперед? Але господарські справи  району не можуть чекати, коли голова районної ради завершить чергову «гулянку», тому вирішено було обрати заступника, який би тягнув роботу за «губернаторшу», а головне – не нашкодив.

Тому ставка була поставлена на Павла Хоміва, члена фракції УНП, який працює керуючим справами Гусятинської районної ради, він  з перших днів довів свою відданість пані Хоптян, постійно прикриваючи її  «ляпи», підробляючи рішення сесії і прикриваючи «хвости». До слова, він вже п’ятнадцять років працює в районній раді при всіх владах, тому що такого «спеціаліста-махінатора» знайти практичного неможливо. Як кажуть в Гусятині –  головне щоб відбулася сесія, а Паша рішень напише, яких треба.

Для забезпечення позитивного результату голосування за заступника був задіяний небачений досі адмінресурс та хитрі політтехнології. Зокрема, сесія була скликана саме на День народження пана Хоміва, якраз коли в нього ювілей – 55 років. Вважалося, що депутатів-опозиціонерів вдасться розчулити урочистими привітаннями і одами ювіляру і вони «зм’якнуть»  та зроблять йому подарунок, проголосувавши – «за». З підконтрольними депутатами повелися простіше – їх звезли під список, ніякі «поважні причини» до уваги не бралися.

Сесія згідно плану розпочалася   з привітання з ювілеєм депутата районної ради, керуючого справами районної ради, кандидата на заступника Павла Хоміва. Несподіванкою стало те, що депутати від «Батьківщини» не стали реєструватися  для участі в роботі сесії за винятком Ярослава Мазника та Михайла Панюри, які були включені у секретаріат та лічильну комісію ради для контролю за наявністю кворуму і унеможливлення фальсифікацій. Депутати від «Свободи» в останній момент чомусь  передумали і зареєструвалися, отож «губернаторша»  отримала можливість  розпочати роботу сесії, хоча з дуже малим запасом (депутатів було 46, для прийняття рішення потрібно-44). Такий «розклад» явно не влаштовував Н.Хоптян. Терміново  голова РДА Собань О.В. та заступник керівника апарату районної ради Соболь І.І. відлучилися з зали і зайнялися видзвоном «резерву». В результаті через годину  появився регіонал Панчук, якого терміново привезли з лікарні. А ще через годину –  аграрії Коціра С, Комінко І, Газдюк П та інші, які змушені були покинути поля, щоб забезпечити результат «покровителям».

Але незважаючи на масштаб дійства, Павло Хомів заступником не став, не допомогла ні «ювілейна» сесія, ні адмінресурс сімейства Хоптянів. Із   зеленого обличчя Надії Хоптян можна було зрозуміти, що літню відпустку серйозно зіпсовано. 

Скалат: робота йде – кантора пише

Студентам ТНЕУ презентували роботу Головного управління Міндоходів Тернопілля