Кореспондент 5-го каналу Ольга Сніцарчук про побиття і спілкування зі слідчим

Поділитися

Друзі! Дякую всім і кожному за підтримку, за допомогу, за дзвінки, смски і добрі слова!!! Щойно приїхали від слідчого – де сиділи кілька останніх годин. Тому не всім могла відповісти, вибачайте – але ціную кожне добре слово!!! Почуваюся нормально – трохи розквашена губа, ну і всяке дрібне, не страшно. Якби Влад мене не прикрив, було б, м’яко кажучи, гірше.

Ми поверталися додому (мітинг опозиції завершувався), і з Михайлівської площі побачили – що біля Інтерконтиненталя бійка. Просто підійшли познімати. За що і получили.

Шокував більше сам прецедент. Чесно, я собі такого уявити не могла. От скільки ми всього останнім часом пишемо , читаємо про всякі-різні події, кожного разу здається, що це вже в с е – і гірше не може бути. Але ТАКОГО я просто не чекала. Це якась зеківська культура, але я прочитала вже, що це спортсмени із спортклубів… Страшно, що спортсмени замість тренуватися задля здобутку, наприклад, медалей, надають перевагу бійкам і відпрацьовуванню своїх ударів на мирних людях. («Інтересно, сколько ім платят?», – задумливо питав сам у себе мій слідчий). Бридко, що міліція стоїть і спокійно дивиться як орудують молодчики із спортклубів. Просто стоїть і вилуплюється.

Зі слів слідчого я зрозуміла, ніхто не зможе довести, що саме ці люди ударяли. Попри фото. Він хотів конкретики – хто конкретно куди лупив. Я так сказати не можу, їх було багато – всі у спортивках, всі як гопніки з картин Семесюка. Всі як із гоп-пробірки.

Звичайно, я одразу написала заяву в міліцію, хоч менше за все мені хочеться ходити на ці всі покази-докази.

І ще неприємно, коли слідчий мені сказав: «відітє , какая свирепая у нас оппозиція». На моє – ?????? – слідчий став мене запевняти, що били мене опозиціонери. Я заперечила, адже молодчики вигукували шось про «бандьор» і « фашистів», отже самі вони, я так розумію, антифашисти (значить – я фашист???).

А потім слідчий цікавився у мене, як я ставлюся до «бандьор». На уточнююче моє питання, спитав – ну ви тоже щітаєте, что Бандьор ето герой? І тоже небось думаєте, что все пам’ятники Ленину надо снести???

…Про Леніна я не думала узагалі. І на цьому зрозуміла як я втомилася. Від цієї країни в тому числі.

Я не знаю, есть ли фашизм: я сюда вышел за бабки

Юрій Костенко і тернопільські розкольники РУХу Богдан Бойко і Ярослав Джоджик визнали свою провину