Націоналісти вимагають звільнити Тимошенко і не гальмувати євроінтеграцію

Поділитися

«Організація Українських Націоналістів (бандерівців) вважає неприпустимим подальше перебування Юлії Тимошенко за гратами, а намагання влади в особі заступника генерального прокурора Рената Кузьміна засудити екс-прем’єра ще за низкою статей розцінює як свідомий саботаж євроінтеграції України та підігравання з боку владних чиновників проросійським силам».

Про це йдеться в заяві ОУН(б).

Націоналісти посилаються на рішення Європейського суду з прав людини, який визнав арешт Юлії Тимошенко незаконним і політично вмотивованим.
В ОУН переконані, що українська влада проводить політику, що не сприяє прискоренню європейської інтеграції України:

«Партія регіонів, замість того, щоб підтримувати впровадження реформ, необхідних для підписання асоціації, займається просуванням лише політичних рішень. Дії влади і провладної партії зокрема вказують на те, що владна команда навмисно гальмує процеси євроінтеграції: окрім відсутності реформ судової галузі, правоохоронної системи, це і відсутність виборчого кодексу, невизначеність щодо довиборів по 5 проблемних округах, відкладання виборів в м. Києві – все це може поставити хрест на наших європейських перспективах. Адже якщо хоча б одна з вимог ЄС буде не виконаною, то Євросоюз не підпише асоціації з Україною».

«Фактично, це зіграє лише на руку Москві, яка, окрім отримання української ГТС, хоче встановити повний контроль над Україною в політичній та економічній площині, намагаючись втягти нас в Митний Союз. І лише асоціація з ЄС поклала б край спекуляціям довкола участі України в російських інтеграційних проектах і зробила б дискусії з приводу вступу в Митний Союз неактуальними», – йдеться в заяві ОУН.

В такій ситуації націоналісти закликають суспільство й опозицію всіма можливими конституційними методами змусити владу почати приймати необхідні для євроінтеграції закони, самій ініціювати законотворчий процес в тих галузях, від реформування яких залежить шлях України в Європу.

16 травня Кличку від тернополян – гарячий привіт!

Тернопільським меценатам, політикам та іншим благодійникам треба вчитися у болгарського жебрака