Тернопільським меценатам, політикам та іншим благодійникам треба вчитися у болгарського жебрака

Поділитися

98-річний жебрак, дідусь Добрі з болгарської села Баілово, одягнений у домотканний одяг і стародавні шкіряні черевики, які він носить взимку і влітку, часто стоїть біля собору святого Олександра Невського у Софії. Кожен день він рано встає і проходить 10 кілометрів від свого села Баілово до столиці.

У 2010 році під час зйомок документального фільму про соборі Олександра Невського, журналіст болгарського телебачення зробив в архівах церкви шокуюче відкриття саме щедре приватне пожертвування, яке коли-небудь отримував собор – EUR 40 000 було зроблено старим жебраком дідусем Добрі.

98-річний святий не торкається жодної копійки з грошей, які йому подають. Він живе на свою пенсію в 100 євро на місяць, а також на не грошові пожертви у вигляді фруктів і хліба.

Дідусь Добрі допомагає і багатьом іншим, наприклад, він сплатив комунальні рахунки дитячого будинку, який опинився на межі відключення тепла і світла. Він також допомагає бездомним. Але про всіх добрих справах дідусі Добрі ми ніколи не дізнаємося, тому що він ніколи про них не говорить.

Націоналісти вимагають звільнити Тимошенко і не гальмувати євроінтеграцію

Яку мету переслідували тернопільські чиновники, знищуючи роботи Пінзеля в “бляшанці” торгово-розважального комплексу “Подоляни”??