Олексій Кайда вимагає в Азарова розібратися з ситуацією навколо біатлонної бази у Підгородньому. А якщо Підгрушна буде “нечемна” – кому піде жалітися?

Поділитися

Народний депутат україни від ВО «Свобода» Олексій Кайда під час сесії Верховної Ради України звернувся із депутатським запитом до Прем’єр-міністру України Миколи Азарова з вимогою розібратися з ситуацією навколо біатлонної бази у с. Підгородньому Тернопільського району.

«Голова Тернопільської райдержадміністрації Віктор Щепановський своїм розпорядженням надав дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність 15 громадянам земельних ділянок по 0,10 га у безпосередній близькості до біатлонної бази у Підгородньому. Серед цих 15 громадян – лише двоє мешканці Підгороднього. Це рішення не погоджено ні з сільською радою, де у земельній черзі перебуває понад 200 селян, ні з громадою села», – йдеться у документі. – Земельні ділянки виділили просто в середині заасфальтованого тренувального кола. На лижеролерній трасі відбуваються тренування спортсменів, а тому транспортний рух категорично недопустимий. Під час тренувань, особливо на спусках, спортсмени розвивають дуже високі швидкості і небезпечною у таких випадках може бути навіть суха гілка, не кажучи про автомобіль. Зіткнення з ним – пряма загроза не тільки здоров’ю, а й життю».

Олексій Кайда зазначив, що керівництво держави ініціює проведення зимових Олімпійських ігор-2022 в Україні, та на прикладі Тернопільської області складається враження, що діюча влада не хоче розвивати зимову інфраструктуру, а хоче закрити всі спортивні бази. «Адже тепер біатлоністи не матимуть можливості тренуватися. Реакції на злочинно-законний «дерибан» у Підгородньому зі сторони правоохоронних органів та прокуратури немає. А Тернопільська ОДА взагалі вважає, що біатлоністи користуються своєю трасою незаконно», – сказав свободівець.

«Ще три місяці тому я направив депутатське звернення голові Тернопільської РДА Віктору Щепановському з вимогою надати копії розпоряджень про виділення земельних ділянок протягом останніх двох років. Документів і досі не отримав. Очевидно, якщо Щепановський відмовляється надавати інформацію, то йому є що приховувати. Висновок напрошується один – про злочинно-законний «дерибан» землі, який покривають високопоставлені чиновники», – заявив народний депутат Олексій Кайда.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Після “прийому громадян” на цвинтарі в Старому парку, свободівці “прийматимуть” під “білим домом”

Тернопільські заробітчани будуть захищені в Італії, Польщі і Португалії?