П’яний за кермом – “машина для вбивства”

Поділитися

36-річного уродженця с. Мар’янівка, Тернопільського району, підприємця, одруженого, на утриманні двоє малолітніх дітей, визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тілесне ушкодження) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).
Згідно вироку суду, у липні 2012 року водій перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, керував автомобілем Камаз та рухався вночі без увімкнених фар.
У той час на правому краю проїзної частини стояв припаркований технічно-несправний Камаз, який мав на меті буксирувати водій першого авто.
Під час руху водій не будучи уважним, скоїв наїзд на пішохода, який стояв біля несправного авто, із подальшим переїздом через його тіло.
У результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав чисельні тілесні ушкодження котрі і стали причиною його смерті.
Окрім того, водій Камазу маючи змогу надати допомогу потерпілому, який лежав на дорозі, залишив його в небезпечному для життя стані та втік з місця пригоди. Таким чином, він своїми діями скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст.135 КК України, тобто завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через безпорадний стан, коли той хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан. А також злочин передбачений ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тілесне ушкодження). За сукупністю злочинів йому призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.
На підставі ст. 75 КК України від відбування основного покарання у виді позбавлення волі злочинця звільнено з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки, з покладенням обов`язку не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції та періодично з`являтись в ці органи для реєстрації. Додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 1 рік, вирішено виконувати реально.

Людмила Залецька, прес-секретар апеляційного суду Тернопільської області

Тернопільську область хочуть розформують і приєднають до Подільського регіону з Хмельницькою і Вінницькою

Sinoptik: Погода в Тернополі та Тернопільській області на вівторок, 28 травня