Виконуючий обов’язки Тернопільського міського голови повторно підписав незаконне розпорядження, прокуратура звернулась до суду

Поділитися

 

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 08.05.2013 року відкрито провадження у адміністративній справі за позовом прокурора міста Тернополя щодо скасування  розпорядження в.о. Тернопільського міського голови  № 131 від 08.05.2013 року

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 07 травня 2013 року відкрито провадження у справі за позовом прокурора міста Тернополя про визнання незаконним та скасування розпорядження в.о. Тернопільського міського голови від 30 квітня 2013 року № 128 «Про вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні». Зазначеним розпорядженням визначено щорічно 08 травня приспускати Державний прапор України з траурною стрічкою на всіх будівлях, незалежно від форм власності.

В цей же день ухвалою суду дію згаданого розпорядження зупинено.

Незважаючи на те, що законність цього документу є предметом судового розгляду, а його дія судом зупинена, в.о. Тернопільського міського голови 08.05.2013 року розпорядженням №131 вносить аналогічного змісту зміни в розпорядження №129 від 30.04.2013 року «Про затвердження заходів щодо вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні».

Враховуючи, що видане розпорядження № 131 суперечить вимогам Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прокуратурою міста Тернополя до Тернопільського окружного адміністративного суду скеровано позов про визнання його незаконним та скасування.  

Ухвалою суду від 08.05.2013 року відкрито провадження у адміністративній справі, дію розпорядження № 131 від 08.05.2013 року зупинено. У зв’язку з цим оскаржуваний акт органу місцевого самоврядування не підлягає виконанню до прийняття судом рішення у справі по суті.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Тернопільський тролейбус по тернопільскій дорозі (відеошоу)

Як виправити самостійно виявлені помилки у Декларації з податку на прибуток