Вивішування червоних прапорів – топтання по пам’яті українців, які боролися за вільну Україну

Поділитися

День капітуляції Німеччини – 8 травня, а 9 травня нав’язане українцям як спадок від СРСР. 9 травня 1945 року війна для українців не закінчилася, оскільки боротьба ОУН-УПА тривала. Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» закликає краян 8 травня цього року приєднуватись до вшанування жертв Другої світової війни. Проте вшанування пам’яті під червоними прапорами з радянською символікою є недопустимим. 8 травня у всьому світі – поминають людей, постраждалих у ХХ ст. від окупаційної політики іноземних держав, це день засудження злочинів московсько-комуністичного та фашистського режимів.

«Для кожного українця 8 травня має стати поминальним днем. Десятки мільйонів загиблих по обидва боки лінії фронту – ось плата, яку Україна віддала окупантам усіх кольорів. Під червоними прапорами відбувалися комуністичні репресії проти українського народу, організовували голодомори, руйнували християнські церкви. Тепер українцям нав’язують публічне вивішування цього символу окупації та національного приниження. Вивішування червоних прапорів в день пам’яті та скорботи – топтання по пам’яті українців, які боролися за вільну Україну», – зазначив, народний депутат України, свободівець Олексій Кайда.

Українці здатні з честю, рішучо і твердо протидіяти усяким антиконституційним спробам нав’язати червоні прапори сталінського реваншу. В України є лише один-єдиний прапор Перемоги – державний синьо-жовтий стяг!

«Радянсько-більшовицькі червоні прапори пов’язані із масовим насильством, державним терором і комуністичним геноцидом. Для України – це символ її поневолення та тотального нищення Нації. В день скорботи піднімати такі прапори – означає схвалювати злочини проти людства, це схвалення масових вбивств та підтримка дій вбивць, це виправдання геноциду проти українського народу. Підійняти червоний прапор – це означає стерти з пам’яті десятки мільйонів людей, які були знищені комуністами», – розповів голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

Нагадаємо, що червоні «шмати» є символами тоталітаризму та більшовицької окупації, яка розпочалася в 1917 році нападом військ більшовицької Росії на Українську Народну Республіку, продовжилась окупацією, спланованим голодомором-геноцидом українського народу, знищенням українського селянства та інтелігенції, Другою Світовою війною, розв’язаною керівництвом СРСР разом з нацистською Німеччиною в 1939 році.

«На 22 році незалежності, 9 травня цього року, в революційному центрі України – місті Тернополі – суспільство не може допустити осквернення пам’яті мільйонів. Українці готові дати відсіч провокаторам, які прагнуть загострити громадське протистояння, що може призвести до порушень законності у Тернополі й області. Поява більшовицької та фашистської символіки під час вшанування пам’яті загиблих в Другій світовій війні – це грубе ігнорування рішення органу місцевого самоврядування з боку правоохоронців, бездіяльність органів правопорядку, а також службове недбальство їхніх посадових осіб», – підсумував голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода» Роман Навроцький.

Тернопільська обласна організація ВО «Свобода» звертається до священнослужителів усіх конфесій з проханням провести 8 травня молебні за українців і всіх, які загинули у боях за Незалежність України під час Другої світової війни або стали жертвами німецько-нацистського, московсько-більшовицького та інших окупаційних режимів.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Як по-особливому освячують паски в Борщеві (відео)

Розпорядження в.о. міського голови та рішення сесії Тернопільської міської ради прокуратура оскаржує в суді