Розпорядження в.о. міського голови та рішення сесії Тернопільської міської ради прокуратура оскаржує в суді

Поділитися

 Ухвалами Тернопільського окружного адміністративного суду від 07 травня 2013 року відкрито провадження у справах за позовами прокурора міста Тернополя щодо визнання незаконними та скасування розпорядження в.о. Тернопільського міського голови від 30 квітня 2013 року та рішення сесії міської ради від 8 квітня 2011 року, як таких, що суперечать вимогам Конституції та Законам України та прийнятих з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень

 Зокрема, 30 квітня 2013 року в.о. Тернопільського міського голови прийнято розпорядження № 128 «Про вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні», у якому визначено щорічно 8 травня приспускати Державний прапор України з траурною стрічкою на всіх будівлях, незалежно від форм власності.

Приймаючи вказане розпорядження, в.о. Тернопільського міського голови фактично вийшов за межі повноважень та прийняв рішення, що не входить до його компетенції, оскільки повноваження щодо порядку використання Державного прапора України належить Верховній Раді України, як єдиному законотворчому органу України.

Враховуючи, що прийняте рішення суперечить вимогам Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прокуратурою міста Тернополя до Тернопільського окружного адміністративного суду скеровано позов про визнання його незаконним та скасування.  

Окрім цього, прокуратурою міста Тернополя скеровано до суду адміністративний позов щодо визнання незаконним та скасування рішення сьомої сесії Тернопільської міської ради № 6/7/138 від 08.04.2011 року «Про заборону розміщення радянської символіки на державних установах та комунальних підприємствах».

За позовами прокурора Тернопільським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справах.

Прокуратурою в позовах викладено клопотання про їх забезпечення шляхом зупинення дії оскаржуваного розпорядження в.о. Тернопільського міського голови та рішення сесії міської ради.

Ухвалами суду від 07 травня 2013 року дію розпорядження в.о. Тернопільського міського голови № 128 від 30 квітня 2013 року та рішення сесії міської ради №6/7/138 від 8 квітня 2011 року зупинено. У зв’язку з цим, оскаржувані акти органу місцевого самоврядування не підлягають виконанню до прийняття судом рішення у справах по суті.

Адміністративні позови перебувають на розгляді суду.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Вистава від тернопільської прокуратури за мотивами побрехеньок міської ради

 

Вивішування червоних прапорів – топтання по пам’яті українців, які боролися за вільну Україну

Василь Махно і видавництво <<Крок>> презентують нову книжку <<Я хочу бути джазом і рок-н-ролом. Вибрані вірші про Тернопіль і Нью Йорк>>