Де є робота у Тернополі (офіційно)

Поділитися

За станом на 01.07.2013 року 263 підприємства міста подали інформацію по формі 3-ПН про наявність 902 вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.07.2012 р. – 956 вакансій), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 429 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 109 місць.
Всього за січень – червень 2013 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав інформацію по формі 3-ПН від 1213 підприємств міста про наявність 6737 вільних робочих місць та вакантних посад. Загальна чисельність прийнятих на постійне місце роботи працівників на 1708 підприємств, установ, організацій та до фізичних осіб-підприємців міста Тернополя за даними звіту 5-ПН з початку 2013 року становить 8784 особи. Для покращення ситуації на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, за січень – червень 2013 року проведений 71 тематичний семінар з роботодавцями по вирішенню актуальних питань на теми: «Законодавчі новації в сфері зайнятості», « Новий закон – нові можливості», «Вимоги нового закону до подання оголошень про найм працівників», «Вивільнення працівників з підстав п. 1 ст. 40 Кодексу Законів про працю України, строки подання звітності до служби зайнятості, порядок реєстрації вивільнених громадян, їх права та обов’язки».
В січні – червні 2013 року проведено 17 міні-ярмарок вакансій щодо сприяння роботодавцям в укомплектуванні заявлених вакансій з Головним управлінням держсанепідслужби у Тернопільській області, ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України», КП «Міськавтотранс», ТОВ ательє мод «Люкс», підприємство «Надія», ПП «Влад», Тернопільський міський відділ Управління МВС України в Тернопільській області, представниками центру комплектування ЗхРУ (Державна прикордонна служба України), ТОВ « ДОТ КОЛЛ», КП «Тернопільелектротранс», ТОВ «Добробуд», в яких взяли участь 290 безробітних, 2 презентації роботодавця: СПД ФО Мамус І. М. та Беднарчук Н.С., а також 2 семінари з соціальними партнерами на тему: « Нове законодавство про зайнятість населення – новий інструментарій надання соціальних послуг», «Проблеми зайнятості сільської молоді», «Реалізація завдань та доручень Президента України щодо забезпечення молоді першим робочим місцем», «Організація профнавчання безробітних за сприяння служби зайнятості: новації та перспективи».
Відповідно до „Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою – суб’єктом підприємницької діяльності” за період з 01 січня по 30 червня 2013 року зареєстровано 1769 договорів, знято з реєстрації 1806 договорів. За даними статистичної звітності поданої роботодавцями, за січень – червень 2013 року створено 3033 нових робочих місця, що більше на 887 чол. ніж ліквідовано робочих місць (2146).

Заява Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» стосовно штучно створеної політичної кризи в Тернопільській обласній раді

Як мер Тернополя перестав вірити у себе (відео)